Tur til Hadeland Glassverk

Tur til Hadeland Glassverk

Årets juletur til til Hadeland Glassverk var planlagt til onsdag 8. desember, som viste seg å bli dagen etter at Regjeringen holdt pressekonferanse om pandemisituasjonen, og hvor de i praksis stengte Norge ned igjen.

Hadeland Glassverk reklamerer med at førjulstiden der er magisk:

«Opplev titusenvis av julelys i vår rødmalte glassverkslandsby, gå på juleshopping i hyggelige, julepyntede butikker og bli med på stemningsfulle juleaktiviteter for hele familien!
Hver helg i perioden 30. oktober – 19. desember inviterer vi til fantastiske julearrrangementer som garantert vil sette deg i julestemning!»

18 Oslo-pensjonister hadde meldt seg på, og gledet seg til denne turen med Finn Carlsen for å kunne gjøre de siste juleinnkjøpene, og alle hadde betalt for denne turen i god tid i forveien.

Men så slo pandemien til igjen – denne gang av en ny corona-variant med navn «Omikron». Og regjeringen kom med strenge restriksjoner, riktig nok gjeldende fra dagen etter den planlagte Hadelandsturen. Men dette førte likevel til at de aller fleste kviet seg for å reise. Finn Carlsen på sin side kunne fortelle at turen ville gå som planlagt, og de som bestemte seg for å ikke møte opp, fikk derfor ikke pengene tilbake. Ikke noe å gjøre med det.

Men 5 stk. fra Telepensjonistene i Oslo møtte opp og ble med på turen. Og i følge denne «gjengen» ble det en hyggelig busstur gjennom landskapet Ringerike, utenom motorvei (og sikkert god plass på bussen). Og sjåføren fortalte litt om hvert sted de passerte.

De fikk også handlet litt, og maten var sånn passe (kunne ikke sammenlignes med vårt julemøte noen dager i forveien og maten vi serverte der, sa de).

Nedenfor er vist noen bilder som er mottatt fra Inger Anne Dokken, som var en av de 5 turdeltakerne: