På tur med Haugesunds Telepensjonistene

På tur med Haugesunds Telepensjonistene

Mandag 3. juni gikk årets tur, som i år var tilrettelagt av Haugesundpensjonistene, over Arsvågen og Ølen til Suldal, Røldal via Sandsfjordbrua og hjem igjen om Seljestad og Åkrafjorden. Else Medhus skriver om turen nedenfor.

Dagstur for telepensjonistene i Stavanger og Haugesund.

Mandag 3. juni 2019 ble telepensjonistene i Stavanger invitert på tur av Haugesund telepensjonistforening.
Vi ble hentet av buss i Arsvågen og ble her ønsket velkommen av Jakob Utvik. I Aksdal kom pensjonistene fra

Foto: Jon M Olaussen

Haugesund ombord og turen gikk videre til Ølen hvor vi ble møtt av dagens guide.  I området tok vi et lite stopp hvor det ble servert kaffe og gode bolle av Haugesund-damene.
Deretter ble vi kjørt videre gjennom flotte natur- og bygdeområder som Sandeid, Vikedal, over Sandsfjordbrua gjennom Sand og Suldal til vi stoppet på Nesflaten.

På «Skattkammeret på Nes» ble vi servert viltgryte og sitronfromasj. Her fikk vi også høre litt historie om bygget og området.

Vi var innom området for Hydro Energi, kraftverket som ble bygget på 60-tallet. Dette området består av bolighus, hotell og et kraftanlegg med et noe spesielt administrasjonsbygg, alt tegnet av arkitekten Geir Grung. Energihotellet hadde flott beliggenhet med panoramautsikt over Suldalsvatnet.

Vi var også innom «All verdas gåver og bruksting». Wenche Haugen Havrevoll informerte om gårdsbutikken som bl.a selger gjenstander laget i Nepal. Det var flere som her fikk kjøpt seg en bruksting eller gave.

Foto: Jon M Olaussen

Foto: Jon M Olaussen

Turen fortsatte videre oppover Brattlandsdalen mot Røldal. Etter et lite stopp ved Hordatun gikk ferden videre

Foto: Else Medhus

gjennom vakker natur over Seljestad og ned mot Åkrafjorden. På veien hjemover kjørte vi forbi Langfossen, et 600 meter vakker og spektakulært fossefall.

Det ble en times stopp på Åkrafjordtunet hvor det ble servert kaffe og vafler.

Etter å ha passert Etne kom vi tilbake til Ølen hvor vår guide, Kolbein Bakka, takket for seg. Han hadde gitt oss mye informasjon om steder og næringsliv på hele turen, krydret med med mange humoristiske innslag.

Vår dyktige sjåfør Svein Rørtveit loset oss via Aksdal tilbake til Arsvågen og ferja kl. 20.00