Planlagte turer 2019/2020

Her finner du informasjon om reisene resten av året – samt en ideskisse for neste år.

En juletur er hyggelig tradisjon. Denne gang tilbyr vi en tredagers tur til Praha 3. – 6. desember -se lenke FORJuletur til Praha .
Praha blir ofte omtalt som en av Europas vakreste byer. Mange har kanskje vært i Praha før. Denne turen inneholder noen severdigheter og aktiviteter som man ikke opplever når man reiser på egenhånd. Turen ble kunngjort 8. mai med påmeldingsfrist 3. juni. Turen har fått 35 deltakere.

2020

Vi førsøker å holde oss til de tidspunkter som er oppgitt i det følgende, men tar forbehold om at turinnhold og varighet kan bli endret så lenge i forveien. Varigheter på flerdagsturer må vurderes i forhold til pris og transportmåte (fly, buss, båt, tog).

Til våren, i begynnelsen av mai, ønsker vi å realisere en 4 dagers tur til Stockholm, bl.a. med besøk til vikingebyen Birka, Drottningholm slott og Uppsala. Det ser foreløpig ut til at det blir flytransport den ene veien og tog den andre.  Mer informasjon kommer etter hvert som ting faller på plass.

Deretter blir det dagstur mandag 8. juni.  Turmål er Gaustadtoppen og Kongsberg.  FOR Gaustatoppen Oppstigning til toppen gjør vi lettvint – tar banen.

Høstens dagstur blir onsdag 19. august til Gjøvik-Toten området. FOR Dagstur Toten og Gjøvik

Og så, 23. – 29. september legger vi opp til en tur til Slovenia og Istria (Kroatia).   FOR PROGRAMSKISSE SLOVENIA OG ISTRIA Slovenia – landet på solsiden av Alpene – er en liten perle av naturlig skjønnhet mellom Alpene og Adriaterhavet. Her finner man små, yndige middelalderlandsbyer, vakre museer og en hovedstad proppfull av barokk- og jugend-arkitektur. Istria er Kroatia for livsnytere.  Her går livet i et rolig tempo med korte avstander mellom landsbyer (og strender). Vi bor i Ljubljana (Slovenia) og Porec (Kroatia). 3 netter hvert sted.  Nevnte datoer er under forutsetning av at flyprogrammene blir omtrent som i år.

På hjemmesiden har vi tidligere fortalt at vi planla en juletur til Kronborg slott i Helsingör i 2020. Når turen nå er blitt nærmere detaljert, synes turkomiteen at innholdet/aktiviteten ikke er tilstrekkelig attraktivt i denne kalde årstiden.

Vi har i stedet bestemt et spennende mål for neste års juletur – nemlig Julemarkedet på den Røde plass i Moskva! Fargerike markedsboder tilbyr et mangfold av håndlaget julepynt, matrioska-dukker og andre fine julegaver.

Turen legges opp med tre overnattinger på et 4*stjerners historisk hotell. Vi spiser på utvalgte, historiske eller tradisjonelle restauranter. Det blir sightseeing i Moskva, blant annet med omvisning i Kreml med dens kirker og palasser, kupler og tårn, og tur med den berømte Moskva-metroen. I tillegg blir det arrangert Vodka-smaking med tilhørende snacks.

Vi kommer nærmere tilbake med eksakte datoer, men det ser ut som første eller andre uken i desember kan være et aktuelt tidspunkt.

Så da er det bare å sette av tiden og glede seg!

Med hilsen turkomiteen

De som ikke har epost adresse, vil få melding på SMS når det kommer ny informasjon fra turkomiteen.
De må så ta kontakt med turkomiteen eller en i styret for å få mer informasjon.