Referat fra medlemsmøte mandag 29. oktober 2018 kl. 1700 på Eldres Kultursenter

Referat fra medlemsmøte mandag 29. oktober 2018 kl. 1700 på Eldres Kultursenter

Kåre ønsket 20 medlemmer velkommen i dag og leste takkekort fra Annemor Sylte, som har fylt 90 år! Åpningssang i dag var "Ein song om omtanke". Magnhild, som kom bare halvveis i fortellingen om den 6 år lange båtturen på et tidligere medlemsmøte, fortsatte reisen i dag.

De overvintret på Sicilia, seilte derfra til de greske øyene, bl.a. Paros, tok ferge til Santorini, hvor det ble drevet utgraving etter vulkanutbrudd. En del dårlig vær. De overvintret 2 vintre i Finike i Tyrkia, men etterlot båten der, og dro hjemover. Tok også en flytur til Istanbul, hvor de bodde ved «Den blå moské». Var en tur i Pamukkale, og ble faktisk i Tyrkia i 3 mnd. Var på et privat besøk i Roma, og besøkte bl.a. Peterskirken, Colosseum m.m. La deretter kursen ut i Egéerhavet med alle sine kjent øyer; Kos, Paros ……. Fikk her besøk av datter med familie! 3 dagers tur til Athen, deretter norsk seilregatta ved Leros, koselige dager med grilling i fjøra! Turen gikk videre om de nordligste øyene, bl.a. Samos, derfra til Rhodos, og så tilbake til Finike i Tyrkia, hvor de overvintret for 3. gang. De besøkte Kappadokia, kalt en «steinby»; husene var hogd ut i stein. Mange navn, som f.eks. Peloponnes og mange steder vi har lært og lest om, for de fleste av oss bare navn på kartet, ble også besøkt, og de hadde anledning til å oppleve og besøke severdigheter, bevart i hundrevis av år!

I Roma feiret de Hans sin 70-årsdag + 17. mai, og feiringa gikk for seg i «Den Norske Ambassade», hvor broren til Hans var ambassadør!

Så begynner de å vende kursen vestover, gjennom Messinastredet, i stor trafikk, forbi Santorinivulkanen, Amalfikysten med Capri, parkerte båten i Gaeta og dro hjemover, det var sommer!

Fortsatte reisen til Sardinia, deretter Korsika og Bonifacio. Så fortsetter de til Mallorca, med Palma, deretter Spania, Gibraltar, Algarvekysten (helt fantastisk!), forbi Portugal, Brest, og over til England (Falmouth) og Dublin. Seiler gjennom Skotland, kanal Inverness, og så er det 500 nautiske mil hjem til Norge, som de bruker 5 dager på! Men det er vel ikke så lenge etter en reise som har vart fra 2011 til 2017!

Kraftig applaus til Magnhild!

Kåre orienterte om advent/julemøtet. Delte ut invitasjon til oss som var på møtet. Mandag 26. november kl. 17.00 møtes vi på Alexandra, i Peisestua. Pris kr. 400,- for medlem/ledsager, påmeldingsfrist 12. desember. (Prisene ble forandret til kr. 300,- og 400,-). Neste møte er årsmøtet, og er bestemt til torsdag 17. januar 2019!

Loddsalget innbrakte kr. 2040,- og møtet avsluttet ca. kl. 19.00.

Referent: Ildri Huseby

Ildri leser opp referat fra forrige medlemsmøte.

 

Kåre Robert ønsket velkommen og leste mottatt takkekort fra Annemor Sylte.

 

Magnhild viser kartet med «rutene» de seilte i de årene de var «på farten».