Referat fra medlemsmøte onsdag 27.04.16

Referat fra medlemsmøte i Telepensjonistenes forening Østfold onsdag 27.04.16 kl. 1100 i Lande Bo- og Servicesenter, Sarpsborg

OST- TPLITENa3

Tilstede: 45 medlemmer

Åpning.

Leder Mai-Britt Løken ønsket velkommen til aprilmøtet, og ønsket spesielt dagens kåsør, prosjektleder Trond Birkestrand fra Sykehuset Østfold velkommen. Mai-Britt opplyste også at Harald Olimb Norman fra Pensjonistforbundet kommer på mai-møtet.

Møtet ble som vanlig åpnet med sangen «Dagen er din».

Referat..

Referat fra medlemsmøtet 30.03.16 ble lest. Enstemmig vedtatt.

Sykehuset Østfold, Kalnes v/Trond Birkestrand.

Birkestrand kåserte og viste bilder fra byggingen av det nye sykehuset. Det var det største landbaserte prosjektet i Norge, og er Østfolds største bygg. Birkestrand fortalte videre at han hadde vært med helt fra oppstarten av prosjektet, og han var imponerende godt informert om alle forhold i forbindelse med oppbyggingen av sykehuset. Alt kan ikke være perfekt med en gang. Det tar gjerne ca. 3-4 år før organisasjonen får satt seg. Parkeringsforholdene har vært mye diskutert, men heldigvis har de blitt bra for både besøkende og ansatte. Det blir en ny sykehusstruktur i Østfold. I tillegg til Kalnes blir det sykehus i Moss og Halden. Ellers nevnte Birkeland følgende: -I dag er det 500 medarbeidere ved sykehuset. -Gjennomsnitlig liggetid er 3,5 døgn. -Fått nytt utstyr for ca. 1/2 milliard kroner. -Det er sjelden med positive tilbakemeldinger, men negative tilbakemeldinger preger derimot både aviser, radio og fjernsyn. -Sykehuset har kun enerom, og det med eget bad og wc. -Rommene har lave vinduer slik at pasientene kan se ut fra sengen. -Moss er en viktig del av Sykehuset Østfold. Her tas planlagte operasjoner og øyebehandling. -Grunnsteinen ble lagt ned i 2012 og første pasient ankom 4. mai 2015. -Roboter er enda ikke tatt i bruk på Kalnes, men de kommer! Dette var et aktuelt tema som mange hadde spørsmål om. Birkestrand ga gode og utfyllende svar. Mai-Britt takket Trond Birkestrand for et utmerket kåseri og overrakte en flaske vin som takk.

Kaffe og utlodning.

Også denne gang smakte det godt med kaffe, nysmurte rundstykker og kringle. Moss hadde ansvaret for kjøkkentjenesten. Loddsalget gikk strykende også denne gangen.

Med bakgrunn i den fine vårdagen sang vi «Blåveispiken».

Sommertur. Mai-Britt orienterte om sommerturen «Smuglertur i Skjærgården» 8. juni 2016.

Prisen er kr. 800,- for medlemmer og for ikke-medlemmer kr. 1020,- ved 40-49 deltakere.

»              900,-             »                              »                       1135,-   »    30-39    »

»             1100,-             »                              »                       1340,-   »    20-29    »
Prisen inkluderer: Busstransport Båttur i skjærgården ca. 3,5 timer Guiding om smuglertiden om bord. Servering om bord. Color Line Strømstad-Sandefjord inkl. lunsjbuffet. Bastø Fosen Moss-Horten.

Bindende påmelding innen 13. mai. 2016.

Invitasjonen er sendt ut med e-post og ble også levert ut på møtet. Andre får den sendt i posten.

 

Julebord. Det ble foretatt en avstemming om en skulle ha julebord på dagen eller om kvelden. 17 ønsket julebord om kvelden.

12 ønsket julebord om dagen.

 

Takkekort.

Ragnhild Aarum takket for blomsterhilsen til sin fødselsdag.

Orienteringssaker.

-Det blir medlemsmøte 25. mai. Leder i Pensjonistforbundet Harald Olimb Norman kommer. -Vår leder, Mai-Britt Løken, representerer vår forening på lederkonferansen 25.-27. mai.

-Sarpsborg har kjøkkentjeneste på mai-møtet.

 

Trekning. Det var solgt lodder for kr. 2.600,-.

På våre pensjonistmøter er det mange gevinster og medlemmene opplever store vinnersjanser og derfor blir det solgt mange lodd. Trekningen gir mange vinnere, og stemningen blir stor!

«Kom mai du skjønne, milde» ble sunget.

Avslutning.

Mai-Britt takket for et godt fremmøte. Og ønsket alle vel møtt på mai-møtet.!

Møtet sluttet kl. 13.15.

Sarpsborg/Moss den 3. mai 2016

Mai-Britt Løken                                                        Hans Krugerud

leder                                                                        sekretær