Referat medlemsmøte Wilhelmsen House 26.04.16

Referat og bilder fra medlemsmøte avholdt i Wilhelmsen House

TON-Referat fra Wilhelmsen House

Referat fra medlemsmøte Telepensjonistene Tønsberg

 

22 medlemmer møtte opp ved Wilhelmsen House (gamle Søsterhjemmet i Tønsberg), den 26. april 2016.

Den eneste ansatte ved dette private hotellet, er Anette Aale, og hun viste oss rundt.

Wilhelmsen House holder til i det ærverdige Elevhjemmet. Det sto ferdig oppført i nyklassisistisk stil i 1926, og påbygd i 1956. Huset ble i sin tid gitt i gave av Halfdan og Ragnhild Wilhelmsen og skulle brukes til elevhjem og utdanning av sykepleiere i Tønsberg.

Elevhjemmet ble en viktig forutsetning for utvidelsen, driften og utviklingen av Sykehuset. En stund var planen å rive bygningen til fordel for parkeringsplasser, noe som tente engasjementet til svært mange i Tønsberg. I 2013 kjøpte den Tønsberg-baserte investoren Hans Petter Bjarøy bygningen og besluttet å videreutvikle Elevhjemmet.

I 2015 ble Wilhelmsen House Apartments og 49 rom en realitet. Fortsatt skal huset være et godt sted å bo, slik det tidligere var for studentene.

Wilhelmsen House har et imponerende bookingsystem, der alt foregår elektronisk. Du bestiller på nett, betaler for rommet, og får tildelt din egen personlig kode for å låse deg inn i bygget og på rommet. Bygget har også gode overvåkingssystemer, så beboerne skal føle seg trygge. En stolt Anette Aale kunne fortelle at hun var en av to som hadde utviklet dette enestående systemet.

Rom blir leid ut på døgnbasis i tillegg til korte og lange utleier. Rommene var av forskjellig størrelse, noen med kjøkkenløsninger der beboerne kan lage sin egen mat. Men det som var gjennomgående flott, var de delikate fargene på interiøret i hele hotellet. Tenk at dette skulle rives!!!!!

Etter omvisningen, kjøpte vi kaffe og noe å bite i på hotellets kafé, og spiste i den koselige salongen.

En stor takk til Anette Aale for den entusiastiske omvisningen. Tydelig at hun var meget stolt av stedet, noe hun hadde all grunn til å være.

 

Tønsberg, 26. april 2016

———————————
Wenche Aannestad (sekr)

TON-Wilhelmsen3 TON-Wilhelmsen2