Reisebrev fra Gardaturen 1. – 8. juni 2017

Les Gerds reisebrev, og se bilder og videoklipp fra turen.

ÅRETS TUR TIL GARDASJØEN/VERONA 1. – 8. JUNI 2017.

 

bod-turer-Gardasjoen-deltakere
Klikk for større bilde!

Turen er over og 41 fornøyde medlemmer kom vel hjem etter 8 dagers tur.

Litt regn en av dagene, men det var bare forfriskende, ellers skinte solen og vi hadde fra 25 til 30 graders varme.

Vår utmerkede guide fra Aller Travel, Jan Heider var en meget kunnskapsrik og flott person som visste å ta vare på oss som var i alderen 65 til 90 år.

Hotell Poiano var et stort 4 stjerners hotell med alle fasiliteter. Bassenget var enormt, og tilbudet mangfoldig. Like i nærheten av hotellet var det kabiner, hvor en del av våre gjester fikk et flott rom og stor terrasse, alt velutstyrt og med vidunderlig utsikt. Hver morgen og kveld ble gjestene kjørt og hentet med bil, også kalt limousine. Frokosten var god og bød på bakverk, pålegg, drikke av alle slag. Noen valgte Americano til kaffe, og andret mikset den med Kaffe Latte. Lunsjen, som er italienernes hovedmåltid, spiste vi ute. På utfluktene var lunsjen bestilt på forhånd. Her fikk vi servert herlig melon og skinke, svinekjøtt, pasta og Tiramisu til dessert.

Til middag var det buffet med forskjellig retter som gikk i fisk og svinekjøtt, salater i godt utvalg og dessertbord. Masse herlig frukt og kaker. Vi kjøpte selv drikkevarene til maten. Enkelte savnet kaffen, men det var Italias kultur, ikke kaffe om kvelden. Etter middag tilbrakte vi kvelden på terrassen med Irish coffee og andre deilige mixer.

I løpet av tiden i Italia hadde vi to dager til egen disposisjon. Resten av tiden ble benyttet til utflukter .
En av dagene dro vi på cruise til byene Limone og Malcesine. Herlige småbyer med en gammel kirke, boder av forskjellig slag, samt kafeer for de som ville forfriske seg. Stemningen var svært god, og båtturen gjorde den store susen.
Neste utflukt gikk til Sirmione som ligger på en halvøy i sørenden av Gardasjøen, Her kunne vi se villaen til Maria Callas, Italias store sangerinne, fantastisk flott og enorm. Byen var bilfri og en stor turistmagnet. Flotte motebutikker og gode restauranter. Her spiste vi pizza, så mye du bare ville klare. Fin restaurant med hvite, gode stoler, duk på bordet og delikate omgivelser.
Så var det tur til Verona, Romeo og Julies by. Den danske guiden Berit loset oss gjennom historien, som selvfølgelig var stor diktning av Shakespeare. Balkongen var f.eks. laget av en gammel sarkofag som ble heist opp på veggen. De manglet balkong. Verona, med sine rosa marmorfliser, sitt amfiteater, der store operaforestillinger utspiller seg hvert år, Aida er en innertier. Dessverre startet de ikke forestillingene før omkring St. Hans, så vi fikk ikke med oss den begivenheten. Etter den flotte spaserturen i Verona, (Tom målte den til over 6 km) var det flott å komme til vinsmaking med Amarone og Ripassovin. Vi hygget oss i den svale vinkjelleren. Kunnskapen om vindyrking, eiketønner, temperatur og jordsmonn er viktig for en kvalitetsvin.

Trette og dovne vendte vi tilbake til hotellet, hvor middagen ventet. Dessverre fikk vi ikke rom til disposisjon for å ta et ekstra takk for en flott tur i magiske omgivelser. Solnedgang, latter og mye hygge. Takk til alle som gjorde turen til enda en flott minne i en rekke av turer ute i Europa.
Arivederci !!

Hilsen Gerd (Raia)

Klikk på bildet nedenfor så får du et lite resyme av turen.

bod-turer-garda-play