Skibladnertur 11. august 2015

Tekst og bilder fra turen med Skibladner

Referat fra tur med Skibladner for Telepensjonistene i Tønsberg 11. august 2015.

 

TON-skibladnertur 2015

 

 

Reiseleder Wenche Aannestad ønsket velkommen til 43 glade og forventningsfulle telepensjonister, som tidlig tirsdag morgen skulle bli med på tur med Skibladner fra Gjøvik til Lillehammer og tilbake igjen. Det var høyst usikkert om det i det hele tatt kunne bli noen tur, da Skibladner gikk på grunn søndag før vi skulle reise. Men tidlig mandag ettermiddag fikk vi beskjed om at alt var OK med «den gamle damen», hun var godkjent og skulle gå som normalt tirsdag. Og det var for oss en gledelig nyhet.

Praten gikk lystig blant kjente kolleger på turen oppover, og vi serverte litt godt å drikke med litt «knask» til, før vi tok en velfortjent stopp underveis. Været var ikke at det aller beste, men det regnet ikke. Og vi er da ikke bortskjemte denne sommeren!

Framme på Gjøvik fikk vi se den stolte hjuldamperen komme mot oss i horisonten.

2. august 1856 ble Skibladner satt i fart, og siden da har den gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer, og fra 1919 har den bare gått i sommermånedene. Nå bare som turistskip.

Ombord ble vi servert Laks m/tilbehør, og Jordbær med fløte til dessert, noe som smakte fortreffelig.

Da vi ankom Lillehammer, ante vi vel at ikke alt var som det skulle, siden vi lå veldig lenge ved kaia. Og tilslutt ble vi bedt om å forlate skipet: «Den gamle damen» hadde dessverre fått tekniske problemer med styringsmekanismen. Og det kan jo gamle damer få!
Dette hadde vi absolutt ikke regnet med all den tid hun var fristmeldt dagen før! Til alt overmål kom solen frem også, og viste oss Mjøsa i sol.

Da man har problemer på Lillehammer, er det godt å ha en buss på Gjøvik som kunne komme å hente oss. Så ble det til at vi opplevde Mjøsa fra land i stedet for vann, helt fra Lillehammer til Minnesund! Og det var ingen som lot seg vippe av pinnen av den grunn! Samtlige var fornøyde med turen.

Leder Inger Heldal Anderson takket for turen, minnet om neste medlemsmøte den 6. oktober, og håpet å se oss igjen der, og på fremtidige turer.

Tønsberg, 13. august 2015
Wenche Aannestad
(sekr)

TON-skibladnertur 2015

 

 

 

TON-skibladnertur 2015TON-skibladnertur 2015