Sommertur til Svinvik og Todalen

Sommertur til Svinvik og Todalen

En flott tur til Todalen - 19 telepensjonister var med på turen.

Onsdag 15.6.22 kl. 1000 startet vi turen fra Kristiansund til Todalen. Vi hadde leid en buss for anledningen og vi plukket opp påstigende telepensjonister underveis. Sjåføren fortalte litt om stedene vi passerte samt noen morsomme historier. Første stopp på turen var på ferga mellom Halsa og Kanestrøm, der  noen av oss kjøpte kaffe og svele.

Neste stopp var et av målene, Svinvik arboretum, som er kjent for massevis av eksotiske planter. Her er massevis av forskjellige typer rhododendron og bambusplanter for å nevne noen. Guiden fortalte først litt om bakgrunn for etablering av arboretet og om plantene, deretter kunne vi gå rundt på egen hånd. Etterpå ble det kaffe og nydelig rabarbrakake med jordbærsaus i kaféen.

Vi dro videre til Talgø møbelfabrikk innerst i Todalen. Her fikk vi høre historien til familiebedriften, om Tore og Tora som kom fra Kristiansund og startet pionerarbeidet her. Talgø laget møbler i flere generasjoner for deretter å gå over til produksjon av bordkledning, terrassegulv, listverk, hagestuer som leveres i moduler, treoljer og mye mer. Produktmerket er Møre Royal. Veldig mye fint her.

Vi fikk gå rundt på muséet og kunne beundre den vakre hagen, samt den fantastiske fossen, som også ble lagt i rør og bl.a. brukt for å få kraft til fabrikken.

Etter omvisning i muséet, gikk turen til Todalshytta, hvor vi spiste middag. Vi fikk servert nydelig viltgryte med potetmos og tyttebær, med is og varme bjørnebær til dessert.

Gode og mette startet vi på hjemturen. Vi tok en litt annen rute tilbake til Kristiansund. En flott og uforglemmelig dag!

17.6.22/Åse