Rundtur på Nordmøre 4. juni 2018

Rundtur på Nordmøre 4. juni 2018

Telepensjonistforeninga i Molde inviterte til rundtur på Nordmøre mandag 4. juni 2018

       

Rundtur på Nordmøre

Mandag 4. juni reiste 22 personer fra Molde pensjonistforening på rundtur til Nordmøre.

Vi startet fra Bussterminalen kl. 1000, med Tornes Turbusser. Bussen kjørte over Krifastbrua til Bergsøya, videre over Aspøya der Kåre Robert fortalte om Aspa-ætten som hadde hovedsete på gårdene Aspa og Boksaspa i middelalderen.

Vi ankom Tingvoll litt over kl. 1130.

I Tingvoll kirke ble tatt i mot av pensjonert organist Tor Strand ved Tingvoll kirke. Han orienterte om stenkirka som ble bygget rundt 1180, det nydelige inventaret som er fra 1660 tallet og altersølvet fra 1200 tallet. Tor holdt deretter en minikonsert for oss og spilte bl.a. Bruremarsj fra Øre, Folketone fra Grip m.m. En særdeles hyggelig stund i Tingvollkatedralen.

Turen gikk deretter opp til Muséet på Tingvoll. Der ble vi også godt mottatt av personalet. I en koselig stue på muséet var det dekket til kaffebord med sveler med tilbehør og sjokoladekake.

To tidligere Televerkansatte, Arne Tømmerbakke og Nils Halset, var møtt opp for å fortelle om sin tid i Televerket og om ekspedisjonsbordet som de hadde montert i ett av husene på museet. Mye arbeid var lagt ned av disse to. De hadde fått linjene til å virke. Kjellaug Meisingset (tidligere televerkansatt) betjente bordet. Så artig å sjå igjen!!

Etter et trivelig opphold på Tingvoll, kjørte vi videre til Sunndalsøra og spiste middag på kinarestauranten Sun & Shi. Der var det smakfull og god mat og trivelige innehavere og betjening.

På hjemturen kjørte vi om Rausand, Angvika og Heggem. Anne Lise og Gjertrud kunne vise og fortelle oss fra sine hjembygder som vi passerte.

Vi var alle enige om at vi hadde hatt en opplevelsesrik og trivelig tur!

God sommer!
Audbjørg

Fotograf: Liv Karin Lange

Bilder fra besøket i Nordmørskatedralen:
 

 

Bilder fra besøket på Tingvoll museum:

Middag på kinarestaurant på Sunndalsøra. Trivelig !