Styremøte i historiske omgivelser

Styremøte i Nikolinehuset 9.3.16

Pensjonistforeningens styre i Tønsberg avholder sine styremøter i historiske omgivelser.
Huset som har fått navnet Nikolinehuset etter Nikoline Nilsdatter Hansen som bodde i det lille huset helt frem til hun døde i 1964 i en alder av 97 år.
Som dere ser av bilde er huset ganske lite, men Nikoline som var en meget snill og gavemild dame, leide ut deler av huset slik at det var mange som bodde der samtidig.
Ved siden av Nikolinehuset ligger den gamle skolestua på Tverved som nå er etablert som et meget minnerikt skolemuseum. Skolemuseumet har, som dengang, bare ett klasserom hvor det var elever fra flere ulike klassetrinn.
Alt inventar, bøker og håndarbeider er samlet og viser på en veldig fin måte hvordan det var å gå på denne skolen frem til 1954.
Nikolinehuset og den gamle Tverved skole er overtatt av Tønsberg historielag som har restaurert husene slik at de nå fremstår slik de var i sin opprinnelse. De verneverdige husene har blitt et koselig samlingssted for alle som vil komme og kjøpe seg en svele, en kopp kaffe og å få seg en hyggelig prat.
Nikolinehuset er åpent fra kl. 12 til 16 hver søndag fra påske og ut september.
Oppfordrer alle om å komme til Nikolinehuset sammen med familie, venner, barn, barnebarn og oldebarn for å få en opplevelse av hvordan det var i gamle dager.

Ett av bildene nedenfor er et skolebilde hvor bl.a. vår ivrige styreleder Inger er en av elevene.

De øvrige bildene er av Nikolinehuset, fra kjøkkenet hvor det lages kjempegode sveler, og fra møtet til vårt flotte styre som gjør en stor og viktig jobb for vår pensjonistfoerening.

TON-IMG_5832 TON-IMG_5828 TON-IMG_5830 TON-IMG_5827 TON-IMG_5823 TON-IMG_5821 TON-IMG_5819 TON-IMG_5816 TON-IMG_5810