Teatertur med Telepensjonistene

Som nye medlemmer i Telepensjonistene vil vi gjerne takke for en hyggelig teatertur med bespisning.

Som nye medlemmer i Telepensjonistene vil vi gjerne takke for en hyggelig teatertur med bespisning.

Turen for oss startet i Moss hvor vi ble plukket opp av en blid og koselig bussjåfør og mange hyggelige telepensjonister.

Turen gikk til Ekeberg og Karlsborg Spiseforretning, et sted med sjel og veldig god mat.  Gode og mette ble vi transportert videre til Chat Noir. Ett teater som mange av oss har et nostalgisk forhold til. Styret skal ha stor takk for fine sitteplasser langt fremme i salen. Hanne Krog og hennes tre tenorer, to sangkor og tre eminente musikere underholdt oss i to strake timer. En helt fantastisk oppsetning med innlevelse og imponerende musikalitet. Hannes historiefortelling om sin mormor og mor var ærlig, usminket og rørende.  Hun bød virkelig på seg selv. De tre tenorene var i en klasse for seg. Til tross for høy faglig dyktighet, hadde de stor grad av humor og selvironi, noe som skapte god stemning og latter.

Bussen og den koselige sjåføren sto klar og ventet på oss etter forestillingen og fraktet oss trygt hjem til Moss.

Vi ønsker å takke for en hyggelig ettermiddag og kveld sammen med en gjeng inkluderende Telepensjonister, og gleder oss til fortsettelsen…

 

Åshild og Ellen

 

Litt om Karlsborg Spiseforretning:

Karlsborg ble bygget av bonden på Jomfrubråten gård, Jens Andersen, i 1863. Villaen har huset bla Consul Lorentz Meyer og Kristian Schreiner, professor i anatomi ved Universitetet i Oslo, og nær venn og livlege for Edvard Munch i hans eldre dager.

Det var imidlertid en senere eier Theodor Landmark, dosent og overlærer ved Landbrukshøgskolen i Ås, som med sin store interesse for Ekebergparken- og skogen skrev til Kristiania kommunestyre om «ønskelige foranstaltninger til Ekebergskogens forskjønnelse». Dette ble en viktig kilde til Folkeparkens opparbeidelse og bruk.

I 1920 kjøpte Oslo kommune Karlsborg og gjorde villaen til tjenestebolig for Kristianias første bygartner, Marius Røhne. Røhne var den som framfor noen kjempet for å sikre Ekebergsletta som friluftsområde. I krigsårene ble beboerne kastet ut og huset tatt i bruk av det tyske militæret. Etter krigen har Karlsborg huset mange mennesker. Siste beboer var sogneprest på Kampen, Kirsti Aasen. Bygningen eies fortsatt av Oslo kommune, men ble i 2013 restaurert av C. Ludens Ringnes Stiftelse.

 

Maten vi fikk servert var nydelig og besto av:

Hovedrett: Lysing m/spisskål, gulerotpúre, hvitvinssaus med purre.

Lysing er en torskefisk. Hodet er smalt med lang underbitt kjeve som er fylt med store krumme tenner. Denne fisken er vår norske stjernefisk som vi i alle år har sendt til Europa. Den har en mild sødmefylt smak og hvitt, fast fiskekjøtt med flakestruktur.

 

Dessert: Sjokoladeparfait.

 

 

Skal si vi koste oss