Telepensjonistene på dagstur 22. mai 2017

Telepensjonistene på dagstur 22. mai 2017

Mandag 22. mai la 35 telepensjonister ut på dagstur med Magnus Reiser. Etter at alle påmeldte var plukket opp på diverse steder i Grenland, gikk turen til Treungen.
I vakkert vårvær ble vi kjørt via Knarrdalstrand, Vold, Drangedal og Gautefall til Z-museet. Der fikk de av oss som har noen år på baken se utrolig mye som fikk oss til å «mimre». Der var veteranbiler, motorsykler, sykler, Disneysamling, leker, orientalske tepper, damehatter, snekkerverksted, tannlegekontor – og Norges største privateide telefonsamling. Vår guide Leif hadde utrolig mange gode historier om diverse museumsobjekter. Etter omvisningen fikk vi servert deilige rundstykker og en god kaffekopp. Så gikk turen videre langs vakre Nisser, Vråvann og til Dalen hotell. Der ble vi tatt godt imot og fikk servert middag. Den besto av kyllingbryst fra Holte Gård, samt stekte gulrøtter og stekte poteter. Vi fikk også en deilig dessert. Etter middagen var det servering av kaffe i salongen og der fortalte Jan Marius historien til vakre Dalen Hotell. Det ble ferdig bygd i 1894. Det var et hotell for fine folk og kongelige. Mellomkrigstiden var turbulent og det førte til flere konkurser. Under 2. verdenskrig var hotellet tysk offiserbolig. De tok med alt av verdi da de dro, men litt av interiøret har kommet tilbake etter hvert. I 1983 kjøpte Aage Samuelsen hotellet, men klarte dessverre ikke driften. Han skal imidlertid ha æren av å ha reddet Dalen Hotell. Tokke kommune overtok hotellet og rustet det opp. I dag er Dalen Hotell i privat eie.

Fra Dalen Hotell gikk turen til Eidsborg og Vest-Telemark museum. Vår kjempeflinke guide Erli tok oss først med til Eidsborg stavkirke som er fra 1200 tallet. Deretter fikk vi en interessant runde i museet før stengetid kl. 17. Hjemturen gikk via Morgedal og Seljord. Like før vi ankom Skien tok leder Erik en oppsummering av turen. Alt i alt var dette en bra tur. Han takket turkomiteen v/ Asbjørn og Bjørn for et godt opplegg og informerte om at det jobbes med ny tur neste år. Så takket han for godt turfølge og ønsket alle vel hjem.

For telepensjonistene Telemark

TH

Tel-Dagstur6 Tel-Dagstur3 Tel-Dagstur2 Tel-Dagstur1 Tel-Dagstur5