TUREN ER AVLYST. TELEPENSJONISTENE TIL TOSCANA 23. – 28. SEPTEMBER 2020.

TUREN ER AVLYST. TELEPENSJONISTENE TIL TOSCANA 23. – 28. SEPTEMBER 2020.

Toscana har en egen klang for de som er glad i Italia. Et vakkert landskap, koselige landsbyer, gamle byer fulle av kulturskatter. Turen er avlyst grunnet Corona.

Fredag 22.05.2020

Melding fra turkomiteen:

Til orientering kan vi opplyse at turen til Toscana Italia er nå avbestilt.

 

(Se også Bjarne Ulvangs anbefaling nederst i artikkelen.)

Firenze; et skattkammer av en renessanse by. Pisa med det forunderlig skjeve tårnet. Siena med det vakre og historiske torget, middelalderbyen par excellence. Det vakre Toscana er blant de beste reisemålene vi har å tilby.
Montecatini Terme er en av de ledende spa byene i Italia og ligger fint til for å kunne besøke flere av de kjente byene i Toscana. Byen ligger vakkert omgitt av sine toskanske åser.

Grand Hotel Vittoria, (Hotellets hjemmeside) er et sjarmerende 4* Art Nouveau hotel med flott beliggenhet, nær termal-badene, og med utsikt ut over Montecatini og de omkringliggende åsene.
Deres spa er en oase av ro og fred til å dyrke både fysisk og psykisk velvære.
Hotellets vakre restaurant byr på ekte toskansk kjøkken basert på lokale produkter kjøpt fra småprodusenter.

Dag 1 Bergen — Toscana
23. september, onsdag
Fremmøte på Bergen Lufthavn Flesland kl. 10:20, med avreise til Firenze via Paris, kl. 12:20. Vi ankommer Firenze flyplass kl. 17:25. Det blir buss til hotellet i Montecatini Terme, ca. 50 minutters kjøring fra flyplassen. Vi sjekker inn og blir ønsket velkommen med aperitif. Etter at vi har fått installert oss på rommet, møtes vi til middag i hotellets restaurant.

Dag 2 Lucca
24. september, torsdag

Bilder fra Lucca, trykk HER

Det blir frokost på hotellet før vi skal besøke Lucca — en liten perle av en by omgitt av sine berømte bymurer. Dette er en vakker by med et av de best bevarte historiske sentrum i Toscana. Som til paradiset, går man inn i Lucca gjennom St. Peters port «Porta San Pietro» og vel innenfor murene finner man velbevarte romanske kirker og middelalderbygninger linet opp langs de trange gatene. Vandring i det historiske sentrum for å bli kjent i byen, og få fortalt om byens historie og monumenter.

Når vi er i Italia og Toscana må vi en dag på vinsmaking. Vi spiser lunsj på vingården Fattoria Il Poggio og smaker på vinen sammen med maten. Det blir også omvisning på gården. Il Poggio’s viner er kjente helt tilbake til år 845, da man finner de første skrifter om vingåren i erkebiskopens av Luccas arkiver.
Etter besøket kjører bussen tilbake til hotellet, og det blir tid til å slappe litt av før det blir middag i hotellets restaurant.

Dag 3 Siena
25. september, fredag

Bilder fra Siena, trykk HER

Siena ligger vakkert på tre åser og er omgitt av en lang byur med porter.
I det historiske sentrum finner vi det vakre og verdensberømte torget Piazza Il Campo der det arrangeres hesteløp «Palio» hvert år i juli og august.
Sienas historiske sentrum, som har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 1995, er et av de best bevarte i Toscana. Sienas historie går tilbake til etruskerne, men det var i løpet av middelalderen at byen vokste og ble rik. I løpet av 1200-1500-tallet konkurrerte Siena og Firenze om hvilken by som var den vakreste og rikeste. De vakre palassene, torgene og kirkene ble bygget i løpet av denne tiden.
Vi vandrer i det historiske sentrum sammen med en autorisert guide og ser blant annet det vakre torget «Piazza del Campo», katedralen, Palazzo Pubblico og tårnet «Torre del Mangia»
Vi spiser felles lunsj, før det blir anledning til å utforske byen på egen hånd et par timer før vi returnerer til hotellet. Det blir middag på hotellet om kvelden.

Dag 4 «Fridag»
26. september, lørdag
Denne dagen er det ikke felles program, men det blir felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 5 Pisa
27. september, søndag

Bilder fra Pisa, trykk HER

Etter frokost blir det buss til Pisa, og bussparkering Pietrasantina. Herfra tar man turisttog som kjører gruppen til like ved de skjeve tårn. Med tog tar det ca. 5 minutter, vil man vandre så tar det maks 15 minutter. Vi får en visning av området ved Mirakelplassen hvor tårnet ligger, og også Domkirken og Dåpskapellet. Vi spiser lunsj før det blir tid på egen hånd et par timer. Vi tar vi bussen tilbake til hotellet, hvor vi spiser middag om kvelden.

Dag 6 Firenze
28. september, mandag

Bilder fra Firenze, trykk HER

Vi spiser frokost før vi sjekker ut, og setter kursen mot Firenze. Bagasjen oppbevares i bussen. Vår lokalguide tar oss med på en 3 timers byvandring. Historiske sentrum av Firenze er avstengt for turistbusser, så for å få med seg byens severdigheter må dette gjøres til fots.
På vår byvandring skal vi se Firenzes vakre bygninger og plasser.
Domkirken er et imponerende byggverk med sine vakre linjer. Dåpskapellet med paradisportene og Giottos klokketårn ved siden av domkirken. Alt dette ser vi utenfra, før vi fortsetter ned til Piazza Signoria, med byens gamle rådhus og flere interessante statuer som
f.eks. kopien av Michelangelos David. Vi ser Pontevecchio, den gamle broen over floden Arno. Vandringen ender opp ved Santa Crosce kirken hvor vi gjør et besøk.
Vi spiser lunsj, og får et par timer til egen disposisjon før det blir bussavgang til Firenze flyplass. Innsjekk ca. kl. 15:40, og avreise kl. 17:40 via Amsterdam til Bergen. Ankomst Bergen kl. 22:50.

 

REISEFAKTA
6 dager / 5 netter

Pris per person fra 20 – 24 deltakere kr. 15.990,-
Pris per person fra 25 – 27 deltakere kr. 15.190,-
Pris per person fra 28 – 29 deltakere kr. 14.990,-

Inkludert i grunnprisen per pers:
* Fly t/r Bergen – Firenze
* Transfers mellom flyplassen og hotellet tur/retur, og til utflukter
* 5 hotellovernattinger i delt dobbeltrom, 4* hotell * 5 frokost
* 4 lunsj, (hvorav 1 på vingård med vinsmaking)
* 5 middag
* Utflukter som beskrevet i programmet, inkl. lokalguider * Reiseleder fra Tide

Evt. tillegg per pers.:
* Avbestillingsbeskyttelse kr. 500,-
* Enkeltromstillegg kr. 1.500,-
* Gebyr for postforsendelse kr. 75 (per bestilling).

Vi tar forbehold om prisjustering grunnet endrede valutakurser, økning av skatter/avgifter eller andre offisielle prisøkninger som følge av uforutsette faktorer utenfor vår kontroll.

Tide pb 6300, N-5893 Bergen.         Telefon 05505 / 55555400    reiser@tide.no

 

Påmelding:
Vi har et begrenset antall plasser tilgjengelig. Dette skyldes reservasjonen av flyseter og de garantier som da må stilles. Vi tildeler plasser i den rekkefølgen påmeldingene kommer inn.

Påmelding innen 2. april 2020

Helst på mail, ev. telefon, til Hans Fredrik Lien, mail: hf-l@online.no    951 84 009

Eventuelt på tlf./mail til:
ka-stran@online.no   977 40 562 Kari S. Ivarsflaten
pemi@online.no         915 87 486 Per Mjelde

Ved påmelding trenger vi følgende opplysninger:

  • Fornavn, Etternavn Slik det står i passet
  • Adresse, Postnr. Poststed.
  • E-post adresse Der faktura kan/skal sendes. Gebyr ved postforsendelse kr 75.-.
  • Mobltelefon nr.
  • Fødselsdato Dag.måned.år
  • Allergier som Cøliaki, diabetes eller annet som har betydning for maten.

Fakturering:
Fakturering sendes direkte fra Tide til den oppgitte E-post adresse (ingen gebyr).
Fakturaen vil bestå av et depositum, som forfaller relativt raskt og et restbeløp som forfaller på et senere tidspunkt.

HER finner du orginaldokumentet fra Tide.

—————————————————-

Bjarne Ulvang gjør oss oppmerksom på at Telepensjonistene hadde den samme turen i 2005 i månedsskifte september/oktober.  Han anbefaler turen på det varmeste. Bjarne deler også med oss noen bilder fra den turen, med håp om det kan være god reklame for turen i år.