Telepensjonistene Tromsø på dagstur til Lyngen

21 spreke medlemmer av Telepensjonistene Tromsø

Torsdag 14. juni stilte 21 spreke medlemmer av Telepensjonistene Tromsø opp på Prostneset for avreise til Lyngen og besøk på Aurora Spirit Distillery. Bussring hentet oss kl. 09.00 og sjåfør Elling Øien, som hadde bestilt nydelig vær, tok oss inn til Lyngen, Årøybukt og Koppangen.

Deltakerne forran Aurora Spirit

På turen gjennom Kjosen, Lyngseidet til Polleidet fikk vi en god og informativ guiding av medlem Liv Bergås som er født og oppvokst i Lyngen.

Liv Bergaas guidet oss gjennom Lyngen

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved ankomst Aurora Spirit Distillery ble vi møtt av daglig leder Tor Petter W. Christensen som ønsket oss velkommen og orienterte om stedet Årøybukt som er et nedlagt militært kystfort. Så ble det servert nydelig lunsj bestående av lokal mat fra Lyngen.

Etter lunsj fikk vi orientering om etableringen av Aurora Spirit Distillery og så ble vi guidet rundt i produksjons-/lagringslokalene hvor det produseres akevitt, gin, whisky og vodka. Meget interessant.
Som avslutning var det anledning til smaksprøver av produktene gin, og akevitt som selges under merkevaren BIVROST.

Turen gikk så videre til Nordkjosbotn hvor vi hadde en stopp på Gjestestua med kaffe og eplekake/is før vi returnerte til Tromsø. En hyggelig og interessant dagstur for deltakerne i trivelige omgivelser.

 

Laks fisket og røket i Lyngen, reker, fetaost, spekepølse laget av kjekjøtt. Servert med diverse tilbehør. Alt levert av lokale leverandører i Lyngen. Nydelig mat til sultne Telepensjonister Produksjonen av akevitt, gin, whisky og vodka er kommet på flasker. Her er også akevitt for Flåklypa og Lothepus.

Her kan det leses mer om Aurora Spierit AS: https://www.bivrost.com/

Litt historie om Årøybukt fort hentet fra Visit Lyngenfjord:

Under andre verdenskrig, da hele Norge var okkupert av den tyske hæren, anerkjente Wehrmacht den strategiske betydningen av Lyngsalpene og Lyngenfjorden. De bygget flere kystfort i området for å stoppe russerne, inkludert Årøybukt fort.

Under den kalde krigen var basen av strategisk betydning for å forsvare Norge mot den mektige naboen, Sovjetunionen. Den kalde krigen var en tilstand av politisk og militær spenning etter andre verdenskrig mellom krefter i den vestlige blokken (USA, Nato og andre) og myndighetene i østblokken (Sovjetunionen og dets allierte i Warszawapakten). Historikere er ikke helt enige om årstall for den kalde krigen, men man regner 1947-1991 som den viktigste perioden. Det ble betegnet som en «kald» krig, fordi det ikke var noen stor-skala åpen kamp mellom de to sidene.
Under den lange kalde krigen, var Norge, som medlem av NATO og direkte nabo til Sovjetunionen, i en avgjørende og kritisk posisjon. Uvillige til å forlate sitt land og ubeskyttet i tilfelle av en konflikt, så besluttet generaler og andre tjenestemenn å etablere en formidabel forsvarsbarriere, kalt Lyngen Linjen.