Tur til Kiel i oktober 2015

Telepensjonistene Telemark var på en to-dagers tur til Kiel i oktober 2015.

Etter at bussen fra LB-reiser hadde vært innom både Landmannstorget i Skien og Kammerherreløkka i Porsgrunn var det 19 trivelige pensjonister som ville være med på tur. Turen startet klokken halv ti og etter godt og vel en time var det tid for en liten stopp på Grelland/Marche for å strekke på bena og ellers gjøre det den enkelte har behov for.

Turen fortsatte videre med bussen til Oslo, hvor Color Line`s «Fantasy» lå og ventet på oss. Skipet hadde avreise kl. 1400. Etter å ha installert oss i lugarene, var det tid for inspeksjon på denne spennende båten. Promenaden/handlegata om bord hadde noe for enhver smak, mange fine butikker og hyggelige spisesteder. Guide fra LB reiser  fulgte oss under hele turen. Dyktige artister underholdt oss med show på kveldene.

Overfarten fra Oslo og retur var på et rolig hav. På båten spiste vi mye god mat, med bl.a en allsidig buffet begge kveldene. Skipet ankom Kiel, kl. 10.00 og da var det i land for og utforske byen.

Kiel er jo en aktiv havneby nord i Tyskland og er hovedstaden og største byen i Schleswig – Holstein. Byen er i dag preget av et levende studentmiljø og har mange godt bevarte bygg, fulle av maritime sjarm. Dette fikk jo ikke vi sett så mye av, de 3 timene vi hadde til rådighet i Kiel, men handlesenter, gående i ro og mak, er jo ikke å forakte det heller. Noen av oss fant også «den gamle handlegata» og den har virkelig sin sjarm. Cruiset var et hyggelig avbrekk i hverdagen, sammen med tidligere kollegaer, er alltid spesielt. Vel hjemme igjen i Grenland kl. 13,30. Takk for turen til alle sammen!

Styret i foreningen planlegger, bl.a. tur til Grebbestad, Sverige og Evert Taube festival, sommeren 2016. Håper vi får det til.