Tur til Lierne og PE – Torsa

Klar for å se forestillingen

Torsdag 24. august dro 22 telepensjonister fra Trondheim på tur til Lierne for å se friluftsteatret Pe – Torsa. Første stopp var Gråmyra hvor vi fikk formiddagskaffe og og vaffel – Fortsatte så forbi Levanger, Verdal og Steinkjer og langs Snåsavatnet til Heia gjestegård. Vi sjekket inn før vi dro videre til Kvelia i Lierne. Her fikk vi servert lapskaus og saft til middag i Oppgår`n. Forestillingen starta kl.18 og det ble en artig opplevelse med mye latter før vi dro tilbake til hotellet. Her fikk vi servert en god suppe til kveldsmat.

Dagen etter startet vi med å dra innom det Sørsamiske museet i Snåsa. Et flott museum som ble nyåpnet i 2022. En dyktig guide fortalte med innlevelse om samenes kultur og historie og hvordan de ble behandlet av storsamfunnet opp gjennom årene. Noe til ettertanke for oss alle. Så gikk turen over Ekne og Frosta til Tautra. Kirsten er en ekte frosting og fortalte ivrig om landskapet vi kjørte igjennom. På Klostergården på Tautra fikk vi servert middag før vi dro hjemover.

Det hadde vært en hyggelig tur med mange opplevelser og ikke minst – værgudene var med oss, delvis skyet, mye sol og gode temperaturer begge dagene.

Fridtjof

Fridtjof har også laget en bilde video som kan sees under (kikk på bilde)