Tur til Namdalskysten

Reiseleder Tove og sjåfør Bente

21 telepensjonister startet bussturen fra torvet kl. 0800.

Turen gikk nordover om Verdal – Leksdalsvannet – Steinkjer – Stod og til Hatlingsetra. Der ble vi mottatt av hyggelig vertskap, og far sjøl orienterte om setras historie og planene framover.

Hatlingseter med sjefen

Vi fikk servert rømmegrøt og spekepølse som grautpinn. Servert to ganger – så vi ble skikkelig mette. Etter maten ble det framført humoristiske sketsjer med trekkspill og vakker sang.

 

Knort og seperatorkompaniet ved Grete Volan og Lars Hatling.

Så gikk turen videre mot Rørvik – gjennom flott kystlandskap. I Rørvik ble vi innlosjert på kysthotellet i nybygget med fine rom.

Middagen ble servert på Norveg museums restaurant (laks). Etter maten vandret vi gjennom museet som viste kystfiskernes historie og redskaper. Om kvelden fikk vi med oss en minikonsert på hotellet av et kvinnelig sangkor med mange fine sangperler. (flotte stemmer)

Norveg museum

Neste dag ble det omvisning på Berggården med en flink og entusiastisk forteller – Kirsten Kjønsø. Det var «væreier» Paul Woxeng som drev stedet i sin tid.

Konservator Kirsten Kjønsø

Berggården  – eldre skolestue

Videre gikk turen videre utover til Abelvær, med stopp på Lauga (Georg Sverdrups fødested)

I Abelvær fikk vi servert kaffe og vafler på stedets museum og orientering om området. Her var det også et hjemmebakeri og det var mange som kjøpte flatbrød og lefser.

  Hjemmebakeriet

På turen til Namsos var vi innom Hundhammerfjellet – flott utsikt over Folda og kysten for øvrig.  Der var det også en forsøksstasjon med flere vindmøller. En kar fra NTE orienterte om anlegget.

Middag denne dagen ble inntatt på Namsos før vi kjørte til Trondheim

Vi takker Vega reiser for en flott tur og opplegg, og med to hyggelige damer som reiseleder (Tove) og sjåfør (Bente).

Jan