Tur til Sandnessjøen med Herøy og Dønna, 26.-28.august 2019

Vi inviterer til en hyggelig og innholdsrik tur til Helgeland, med retur langs kystriksveien.

Tur til Sandnessjøen med Herøy og Dønna, 26.-28.8.19

Ansvarlig arrangør: Albinussen Reiser, 8250 Rognan

Vi inviterer til en hyggelig og innholdsrik tur til Helgeland, med retur langs kystriksveien. Vi får med oss mot Svartisen, Glomfjord, Ørnes og veien videre tilbake Bodø.

Turen er planlagt kjørt slik:

Dag 1, 26.8

Vi starter fra Bodø jernbanestasjon kl. 0800, og kjører til Saltfjellet der vi tar en stopp på Polarsirkelsenteret. Deretter går ferden videre nedover Dunderlandsdalen og til Bimbo veikro, der vi spiser dagens lunch. Turen fortsetter forbi Mo i Rana og videre mot Korgen og mot Sandnessjøen. Underveis kjører vi gjennom Nord-Norges lengste tunnel Toventunnelen som er 10665 meter. Vi kjører også over Helgelandsbrua som er blitt kåret til Norges vakreste bru. Vi besøker Petter Dassmuseet og Alstahaug kirke, før vi sjekker inn på Scandic hotell Syv Søstre i Sandnessjøen. Middagbuffet og hygge ut over kvelden.

Dag 2, 27.8

Etter frokost samles vi i bussen og kjører til fergeleiet på Søvik. Ferga går over til Herøy kl. 1020, med ankomst Herøy kl. 1050. Her blir vi møtt av en lokal guide som tar oss med til vakre Herøy kirke fra ca. år 1150. Guiden blir med oss videre gjennom dagen. Deretter besøker vi den kjente blomsterbutikken Etcetera. Fortsetter så til Dønna der vi kjører innom for å se den kjente Fallosen. Vi besøker også Dønnesgodset og Dønnes kirke der vi får stedets egen guide for å fortelle om stedet og historien. Hvis været tillater det, kjører vi opp på Dønnesfjellet for å nyte den vakre utsikten. Deretter kjører vi mot Bjørn og reiser med ferga tilbake til Sandnessjøen. Tid på egen hånd, før vi møtes til middagsbuffet på hotellet.

Dag 3, 28.8

Tidlig frokost. Avreise fra Sandnessjøen kl. 0800. Vi kjører til Levang, og reiser med ferge over til Nesna. Videre over Sjonfjellet og mot Utskarpen, hvor vi svinger inn på RV 17. Vi kjører forbi Aldersundet og mot Kilboghamn. Ferga har avgang kl 1150. Vi ankommer Jektvik, og fortsetter vi til Ågskaret. Her spiser vi dagens lunch, og får også med oss en minikonsert. Kanskje blir det stemning for allsang og hygge på Råkkhuset.

Reisen fortsetter med ferga fra Ågskaret til Forvik. Deretter gjennom Svartistunnellen til Glomfjord og videre til Ørnes. Med små stopp underveis, kommer vi ut på ettermiddagen tilbake til Bodø.

Pris pr person i dobbeltrom kr.: 3 950.- Enkeltromstillegg kr. 780.-

I prisen inngår: 2 overnattinger med frokost og middagbuffet, 3 lunch, inngangsbilletter, fergebilletter, bom og buss.
(Oppgitt pris forutsetter minimum 35 påmeldte.)

Påmelding til Gerd tlf 416 95 790 innen 15. juli 2019