Tur til Stalheim og Flåm

Tur til Stalheim og Flåm

Telepensjonistene i Glåmdal på tur til Stalheim og Flåm

Etter en stille vår med Covid-19 som begrenset det sosiale livet til pensjonistene spesielt, ble det klart at årets «høsttur» som var planlagt til Sverige i år, ble kjørt i Norge i stedet. Heldigvis har ingen av våre medlemmer vært syke, og 22 medlemmer grep muligheten og satte seg på bussen 4. august. Sammen med 6 venner, 1 guide og 1 sjåfør utgjorde vi hele «mannskapet» i «buss nr 2» på tur til Stalheim og Flåm.  Foran oss kjørte «buss 1» med andre pensjonister som også ville på tur 😊

Etter en tidlig solfylt start på dagen stoppet vi ved Hadelands glassverk for en kopp kaffe og bolle. Ferden gikk videre via lunsj ved Flå, utsiktsstopp ved Vøringsfossen, til dagens mål, Stalheim hotell. En fantastisk utsikt fra hotellet innover dalen gjorde oppholdet supert til tross for litt fuktig vær.

På dag to satte vi oss atter igjen i bussen, med Flåm – og tur med Flåmsbanen som mål. Ingenting å si på utsikten fra Flåmsbanen, huldra var selvfølgelig på plass i fossen, klar til å lokke til seg svake mannfolk 😊. På kvelden fikk vi fantastisk underholdning i regi av turens to guider, det ble både sang og trekkspillmusikk.

Dag tre var det avreise fra Stalheim, med første stopp ved Aurlandsskoen. Det ble solgt noen par sko til kjøpeglade pensjonister, og tiøringen kom på plass på alle! Ferden gikk videre via lunsj på Tyin, til Fagernes hvor vi tilbragte siste natten. Her ble også kvelden benyttet til å gratulere en av våre jubilanter – Sverre Moen som fylte 80 år 9. august.

Siste dagen kjørte vi fra Fagernes med stopp ved helleristningene ved Møllerstufossen vest for Dokka. Turens siste måltid ble inntatt i Wood Hotell, en fin avslutning før siste etappe til Kongsvinger.

Alt i alt en tur gjennom fantastisk norsk natur og med fantastisk hyggelig selskap!

Nå satser vi på at alle fortsatt holder seg friske – slik at foreningen endelig kan feire 30-årsjubileum i september!