Vårsesongen avsluttet

Vårsesongen avsluttet

1. halvår avsluttet med tur til handelstedet Finnkroken i Karlsøy

Høsten 2021 bestemte styret i TPT seg for å få til en dagstur våren 2022. Mange alternativer kom opp og valget falt på tur til Handelstedet Finnkroken i Karlsøy kommune.

Onsdag 1.juni stod bussen fra Tide klar på Prostneset for avgang. Vår egen bussjåfør Laurits Finnjord startet presis kl. 09.00 mot Finnkroken. Etter en kort fergetur over Langsundet ankom vi handelstedet til brygga på Finnkroken.

Arrangementskomiteen hadde medbrakt lunsj fra Mersmak. Nydelig tapas ble servert med god drikke til.

Under lunsjen fortalte verten og dagens eier Jo Martin Hansen om Handelstedet Finnkroken som han hadde overtatt for vel tre år siden.

       Du kan lese mer om stedet her: https://www.strindahistorielag.no/wiki/index.php/Handelsstedet_Finnkroken_i_Karls%C3%B8y

 

 

Etter lunsj bar det av sted til Finnkroken kapell med omvisning og høre historien om den. Kapellet ble vigslet i 1918. Se: https://www.karlsoy.kommune.no/finnkroken-kapell.413627.no.html

I det nydelige sommerværet (20 grader) spaserte vi videre til «gammel skolen». I første etasje var det ei stor maleriutstilling av maler Einar Berger.

I andre etasje var det fire rom hvor et var innredet etter datidens skole. Her var også en stor utstilling om jordmoren Hilfrida. Jo Martin fortalte om jordmora og hennes distrikt. Her var alt av hennes utstyr stilt ut av sykepleierstudenter for å vise fram datidens «redskaper»

Snorveksler fra Rikstelefon

Klasserommet

 

Til slutt var de omvisning i «hovedhuset», her stod inventaret slik da hadde vært brukt i flere generasjoner.

Da fløyta på bussen dura var det tid for avgang. På hjemvegen ble det stopp på Direktør`n Bistro på Hansnes. Her ble det servert kaffe og vafler. http://direktoren.no/index.html

Stor takk til arrangementskomiteen ved Kirsten, Kjell-Arne og Svein Lennart for nok et flott arrangement.

Også sender vi en STOR takk til vår sjåfør Laurits Finnjord for en behagelig busstur.