Vårtur til Jøa

Flott utsikt over Folda

Vårturen til Jøa 8.juni 2016

«Landet i eventyret»

I år gikk turen til Jøa, dikteren Olav Duuns rike. Jøa ligger en liten times kjøring fra Namsos, med en liten fergestubb fra fastlandet og over til øya. 22 personer var med på turen. Vi hadde privatbiler til Ølhammeren og så ferge over til Jøa. Der ble vi ønsket velkommen av Kristen Dille (gammelordføreren i Fosnes) .

Allerede da fikk man en anelse av at turen ville være fin med en så hyggelig velkomst. Det viste seg å være midt i blinken med guiding av en så kunnskapsrik og  engasjert mann. Sjåfør Kalle Kvalstad sto klar med bussen som skulle kjøre oss rundt på øya. Salen  gamle kapell var første stopp, herifra fortalte Dille om kapellets historie med også fortellinger fra gamle dager.

Her hadde vi kaffe og noe godt å spise. Så dro vi ut mot storhavet. Folda lå der med utsikt mot Viknas øyrike: Abelvær, Gjæslingan og Nordøyan, og i sør Otterøya. Været var fint, havet og hele øyriket var et flott skue.

Neste stopp var Olav Duuns barndomsheim på Øver-Dun. Huset er nå restaurert takket være en masse dugnadsarbeid. Det var utrolig interessant å se inne i dette huset  som  viser hvordan det var på dikterens tid. Her leste Dille fra Duuns forfatterskap: « Hjå bror sin» En stor opplevelse å høre Dille lese med en sånn innlevelse. Det  var utrolig fint!

TRO- løa tur 3  Fra Duuns hjem

Vi kjørte omkring på øya, fikk bl.a. se Dun kirke som lå vakkert til. Til slutt var det middag  på Faksdal brygge, nydelig mat!! Faksdal brygge er verdt et besøk. Nå var det tid til å ta ferga heim fra Jøa. For en utrolig fin tur! Alle var fornøyde! Takk til turkomiteen for å ha ordnet det så fint,  alt gikk helt knirkefritt!

TRO- jøa tur 4  Fra Duuns hjem

 

Hilsen fra Aslaug