Tur til London og Sør England

Tower Bridge

TUR TIL LONDON OG SØR-ENGLAND 15. – 22. JUNI 2016 – sammendrag.

Vi var 30 telepensjonister med reiseleder Geir Lorentzen, tidligere lektor fra Orkdal, som reiste på Englandstur.

Kort fortalt om avreisen og ankomsten til London: Flyet var 1 time forsinket til Gatwick. Vi venta 1 time på buss på Gatwick og da bussen kom, kjørte den oss først til feil hotell. Da vi kom til riktig hotell var det for sent for middag, men vi fikk noen smørbrød og salat. Klokka var da ca. 2 norsk tid, og alle var ganske slitne og vi stupte i seng!!

Vi kan trygt si at ingen ting gikk på skinner, men vi hadde med en dyktig reiseleder som sto på det beste han kunne.

TRO- Reiseleder Geir Lorentzen

London. Da vi møttes til frokost neste morgen, kan jeg bekrefte at ”ut på tur, aldri sur” virkelig er et utsagn som gjelder. Bare blide fjes, alle gledet seg til turen videre.

Denne dagen var avsatt til sightseeing med buss med svensktalende guide.  Hun pratet i vei og vi besøkte Parliament, Tower bridge, Tower of London, Oxford Circus osv. Vi ble grundig informert både om fortid og nåtid, av en meget kunnskapsrik dame. Det gikk nok litt rundt for oss etter hvert, men vi sitter likevel igjen med mye kunnskap om London.  Turen ble avsluttet med felles Pub lunsj. Ettermiddagen var avsatt til egen disposisjon. Vi bodde sentralt ved Hyde Park. Noen besøkte The Swahn,  en kjent ekte brun engelsk pub, noen shoppet og noen valgte å slappe av.

TRO-              TRO- askot

Londons høyeste bolighus                                                   På veg til Aston

Dag 3 ble en meget hektisk, men opplevelsesrik dag, som startet med elvebåttur på Themsen.  Det var fint å se byen fra elva, og vi passerte mange kjente steder etter hvert, bl.a. Big Ben, London Eye, Cleopatra’s Needle, St.Paul’s  og mye mer, innen vi nådde Greenwich. Der besøkte vi Greenwichmeridian Line og det gamle observatoriet i Flamseed House, hvor en kule faller ned kl. 1300 hver dag. Denne dagen streiket kula, den falt ikke ned! Lunsjen var det tradisjonelle måltidet Afternoon Tea, spennende og godt, og nå vet vi hvordan våre etasjefat skal brukes. Det går ikke å besøke London uten å se en musikal, så siste del av dagen var avsatt til først middag på TV-kokken Jamie’s Italian Piccadilly Restaurant og derfra gikk vi til Her Majesty’s Theatre for å overvære forstillingen ”Phantom of the opera”. Musikken, fortellingen, selve teateret var en fantastisk opplevelse som sitter i kroppen i mange dager etterpå. Alle burde se den, ikke rart at den har gått i London siden 1986!

TRO- Stonehenge

Sør-England. Vi forlot London og dro sørover til Windsor, mest kjent for Windsor slott. Vi hadde gruppebilletter til slottet, men det viste seg at køen for grupper var så lang at vi så ikke enden, så vi ga opp å komme inn. Noen kjøpte enkeltbilletter, og det var masse fine butikker og puber der som vi kunne besøke. Vi så damer med flotte hatter i bybilde og fikk etter hvert høre at Dronningen selv var på besøk i sin private fløy og at det skulle være Ascotløp senere på dagen. Dit fikk ikke vi adgang! Etter lunsj dro vi videre sørover og besøkte Stonehenge utenfor Salisbury, ett av verdens mest kjente byggverk, reist mellom 2500- 2000 år f Kr. Etter dette fortsatte vi mot Torquay som ligger i grevskapet Devon ved Tor Bay, en by med ca 30 000 innbyggere. Her skulle vi ligge i 4 netter, på Best Western Livermead Cliff hotell. Hotellet lå nydelig til med fin sjøutsikt, det var noe nedslitt, men veldig trivelig. Vi fikk nydelig 3-retters middag hver kveld og det sosiale samværet fungerte ypperlig.

Vi var 3 hele dager i Torquay og hver dag var vi på fine turer. Vi kjørte rundtur langs Tur Bay og byrundtur i Torquay og besøkte the Bygones Museum som fortalte historien om Dronning Victorias England, i tre etasjer, fullstappet av victoriansk nostalgi.

Ett besøk som også må nevnes er Dartmoor, en nasjonalpark med myrlandskap og flere hundre granittopper, med det høyeste punktet High Willhats, 621moh. Sherlock Holmes la handlingen i romanen “Hunden fra Baskerville” til Dartmoor. Vi spiste lunsj i et idyllisk spisested som het Two Bridges.

TRO- Lunsj på Two Bridges

 

I den lille landsbyen Totnes, som har vært markedsby siden år 907, besøkte vi Totnes Elisabethianske marked som solgte håndarbeidsprodukter og mye “krimskrams”. Vi hadde nok sett for oss et noe større marked, men det var morsomt å se og det var også fint å gå omkring i den lille landsbyen.

Turens siste dag gikk for det meste med til hjemreisen. Vi kjørte gjennom engelsk grønt og bølgende landskap, hadde flere stopp og lunsjpause på turen. Flere bidro med underholdning og fortalte mange friske og fine historier.

Avslutning. Reiseleder Geir fungerte også utmerket som guide under hele turen. Han var godt oppdatert på stedene vi besøkte og hadde god kjennskap til både historie og nåtid. Han gikk opp gåturer og besøkte spisesteder på forhånd og i det hele gjorde han en god jobb. Etter som han var lærer ga vi han karakter og han fikk Mg – Sg.

Han ga også oss en fin tilbakemelding. Det han hadde merket seg spesielt var hvor godt vi fungerte sammen og hvor godt vi passet på hverandre.

Flyet var “bare” en halv time forsinket fra London, bussen sto på Værnes ved ankomst og Geir sørget for at det stod massevis av drosjer på Sentralstasjonen da vi kom dit. Hjemturen gikk derfor greit.

Jeg takker alle som var med på turen for hyggelig og godt samvær og ønsker alle en god sommer!

Kari