Blomstringstur til Ullensvang

Fra 11. til 14. mai dro telepensjonistene i Telemark på blomstringstur til Ullensvang Hotell i Hardanger.

Telepensjonistenes forening i Telemark på blomstringstur til Ullensvang Hardanger.

Etter en behagelig sjøreise med Fjordline fra Langesund 11. mai kl 14.30, ankom vi Hirtshals tidlig på kvelden. Vi fikk servert nydelig buffet ved avgang fra Langesund og like god buffet fikk vi mens vi lå ved kai i Hirtshals. Neste morgen våknet vi ved havna i Stavanger til god frokost og pent vær. Sjøreisen langs kysten fra Stavanger til Bergen var  en flott reise i vakkert vær og vakker natur.

Ved ankomst Bergen sto vår trivelige sjåfør Magne Ståland, fra vår turarrangør Magnus Reiser, klar med buss for å ta oss videre til Hardanger. Bussturen ble ikke helt som planlagt. Vi skulle kjøre raskeste vei fra Bergen, via Voss, og til vårt bestemmelsessted Ullensvang hotell, men et jordras ved Vaksdal som sperret både vei og jernbane, endret den planen. Vår svært dyktige sjåfør fikk snudd bussen og kjørte så riksvei 7 til Ullensvang. Den ruta var det mange kjøretøy som tok, så vi fikk stå ganske mye i kø. Men etter å ha plukket opp guiden vår, Magnhild, ankom vi ca. kl 18.00 til nydelige Ullensvang hotell. Kveldsbuffeten på hotellet var kjempegod.

Neste morgen sto buss, bussjåfør og guide klar kl 09.00 for å ta oss «Folgefonna Rundt». Det ble en flott tur på smale Vestlandsveier og i nydelig vær. Fruktblomstringen var ikke helt på topp, men vi så mange blomstrende frukttrær og fikk god innsikt i hvordan området kunne bugne av blomster og frukt. Vår eminente buide, Magnhild, informerte om de forskjellige stedene vi kom til på turen. Hun hadde også mange gode «Hardangervitser» på lager. Ved Herand båtbyggermuseum stoppet vi for en liten kafferast og en titt inn i museet. En trivelig kar infromerte oss om båtbygging i gamle dager.

Turen gikk videre langs «nyvegen» til Mauranger. Dagens lunsj, en av de beste betasuppene som kan oppdrives, ble servert i Olaløo i Sundal. Dette er en gårdsrestaurant, og serveringsstedet er en låvebygning fra 1821. Vertinnen sang og fortalte om livet før de fikk veiforbindelse til Odda og Jondal. Etter måltidet kjørte vi tilbake til hotellet via Folgefonnatunnellen og Odda.

Etter en lang og flott busstur gjorde det godt å svømme i hotellests mange innendørs- og utendørsbasseng.

Etter å ha inntatt hotellets deilige frokost, satte vi neste morgen kursen hjemover i praktfullt vårvær. Turen gikk via Odda, Låtefoss og Haukeli. På Vågsli stoppet vi for mettende og god lunsj.

Turen var flott – og kan anbefales på det varmeste.