HØSTTUR TIL LUDDENHYTTA I RINGSAKERFJELLET 10.sept 2015

HØSTTUR TIL LUDDENHYTTA I RINGSAKERFJELLET 10.sept 2015

Tur med guide Kari Schanke til eneboeren LUDVIG OLESTADENGENs hytte i Kuåsen - et kulturhistorisk minne om en tid da det var viktig å nytte fjellets ressurser.

I strålende sol og pent vær møtte 35 personer opp ved Vikingeskipet, hvor vi ble hentet av Per Arnes buss. Med kurs for Mesnali/Sjusjøen var vi snart der vår dyktige guide Kari Schanke kom om bord, og da ble det straks masse opplysninger om stedene vi passerte, ofte sagt på en slik måte at lattermusklene fikk mosjon.
Første stopp var Natrudstilen, hvor vi ble møtt av en deilig duft av hjemmebakst i kafeen, og en hyggelig vert, Jan Arne Haukåssveen, som også orienterte oss om stedet og området.
Deretter satte vi kursen mot Kuåsen og Luddens hytte. Her bodde Ludvig Olestadengen mesteparten av sitt liv i en gammel jakt- og fiskebu, 2 gange 2 meter med ovn i midten og trebenker langs veggene, bygd på slutten av 1800-tallet.
Ved hytta var det reist en stor sten med Luddens navn på. Kari ga oss en god og innholdsrik orientering om stedet og den fargerike personen som hadde bodd der. Dette ble godt mottatt. Må ha vært et meget tøft liv, høyt til fjells, og en bolig som det er umulig å forestille seg uten å ha sett den. Innhold og interiør er intakt som da han døde i 1955.
Turen videre gikk om Østre Åstbrua, Hornsjøen og Pellestova før vi kom ned til Øyer. På denne strekningen var det mange steder med fin utsikt over de flotte fjellpartiene vi passerte.
I Øyer, siste stopp på turen, ble det på Hafjell hotel servert karbonader, dessert og kaffe.
Mange opplevelser, frisk luft, og en summende motor må nok ta skylda for at det ble litt tunge øyelokk for mange på siste etappen.
Vi takker alle som var med på turen.
Aud .