Lillestrøm-pensjonister på tur til Nes og Mjøsa

Lillestrøm-pensjonister på tur til Nes og Mjøsa

3. og 4. august hadde vi tur til Hoel Gård ved Mjøsa

Halvor Hoel i spelet om Halvor Hoel på Hoel Gård
Halvor Hoel i spelet om Halvor Hoel på Hoel Gård

Vi kom fram utpå ettermiddagen etter først å ha besøkt Helgøya og spist en fortreffelig lunsj helt ute på sydspissen der. På Hoel Gård ble vi godt tatt imot og fikk et helt hus for oss selv. Flott ‘gammel’ og koselig stil og gode senger å ligge i. Der kunne vi spasere i den flotte hagen eller hvile ut etter turen før middag. Og her var det kortreist mat, nydelig tilberedt og servert.

Da mørket falt på begynte det å strømme på med biler og folk, alle skulle se Nes Friteaters spel om Halvor Hoel som eide gården på 1800-tallet. Og plutselig var hagen og husene blitt kulisser og vi satt midt oppi det. Det var en spennende forestilling og et tidsbilde som ga oss lokalhistorie som samtidig er Norgeshistorie. I tillegg fikk vi omvisning i den store flotte hovedbygningen der det satt både gammel og nyere historie i veggene.

Nedenfor ser vi Sveiserhuset på Hoel Gård hvor vi overnattet. Her bodde «gerlijan» i sin tid, de var fra syd-Amerika. Telepensjonistene var veldig fornøyd med boforholdene som var holdt i gammel stil:

Turdeltakerne foran Sveiserhuset
Turdeltakerne foran Sveiserhuset