Madama Butterfly Oscarsborg 21.8.2016

Madama Butterfly

Klikk TON-Madama Butterfly for å hente dokumentet for utskriving.

 

Telepensjonistene i Tønsberg arrangerte tur til Oscarsborg Festning i Drøbak for å se Madama Butterfly av Puccini.

20 pensjonister dro av sted søndag morgen den 21. august 2016, for å ombordstige operabåten Huldra fra Aker Brygge i Oslo til Oscarsborg. Og været som alle er så opptatt av, var upåklagelig. Noen av oss brøytet oss opp på dekk i strålende sol, og hadde en fantastisk tur ut til Drøbak. På båten kunne vi nyte både mat og drikke, så her behøvde ingen å sulte.

Vel fremme på Oscarsborg, hadde vi litt tid til å se oss om på denne fantastiske øya som er et festningsanlegg som fungerte som indre forsvarsring i Oslofjorden. Hovedfestningen Oscarsborg, ble anlagt på Søndre Kaholmen i Drøbaksundet i 1848.

Men til selve operaforestillingen: Den kunne ikke blitt bedre. Og Madamen selv, i skikkelse av Eli Kristin Hansveen, var helt utrolig.

Selve operaen Madame Butterfly, er skrevet av Giacomo Puccini i 1903, og er et mesterverk der den japanske geishaen Madame Butterfly forføres og forkastes av den amerikanske Pinkerton. Stykket er en av verdens mest spilte operaer og temaet har stadig apell: kulturkollisjoner, kjærlighet, skam og selvmord.

Etter 3 timers forestilling, som gikk så fort at jeg ikke skjønner hvor de ble av, var det retur til Oslo med Huldra, og derfra tog og buss hjem igjen.

Takk til Else Kristiansen som kom med forslaget til turen, og som bestilte både båt og billetter til oss.  Jeg tror jeg kan si for alle som var med, at dette var en uforglemmelig tur.

 

For Telepensjonistene i Tønsberg

Wenche Aannestad (sekr)

 

 

TON-butterfly7 TON-butterfly6 TON-butterfly5 TON-butterfly4

TON-butterfly2 TON-butterfly1