Med Telepensjonistene til Gålå og Peer Gynt spelet. 3. – 6. august 2019.

Med Telepensjonistene til Gålå og Peer Gynt spelet. 3. – 6. august  2019.

Den 3. august 2019 møtte 37 telepensjonister fra Bergen og Hordaland på Bystasjonen i Bergen for en felles tur til Gålå.

Tekst og bilder:  Gunnar Larsen

(Se også hyggelig tilbakemelding fra en av deltakerne nederst i denne artikkelen)

 

Målet var bl.a. å se teaterstykket «Peer Gynt» av Henrik Ibsen på friluftscenen ved Gålåvannet.

Avreise var kl. 10.00 med buss fra «Tide» reiseselskap. Sjåfør på bussen var Helge Algrøy og reiseleder fra Tide var Eskild Ognes.

Første strekk var til Kvandal der vi hadde en kort stopp for benstrekk. På kaien var det salg av flotte moreller som flere benyttet seg av.

 

Moreller fra Hardanger

 

Videre gikk turen over Hardangerbroen, opp Måbødalen og over Hardangervidden til Halne Fjellstove der vi stoppet for lunsj (Fjellsuppe og brød).

 

Lunsjpause på Halne Fjellstove

 

Neste stopp for benstrekk var Gol. Været var strålende hele dagen og på Gol var temperaturen kommet opp i hele 29 grader.

 

Benstrekk og pause på Gol

 

Siste strekk denne dagen var videre over Golsfjellet via Fagernes til Beitostølen der vi hadde middag om kvelden og overnattet på Beitostølen Resort Hotell.

Neste dag etter, frokost på hotellet, reiste vi videre til Espedalen der vi skulle overnatte de to neste dagene på Dalseter hotell. Dette ligger ca. 3 mil fra Gålå. Vi kom frem til lunsj og ble servert en god lunsjbuffet.

 

Dalseter Hotell

 

Senere på ettermiddagen dro vi til Gålå (ca. 30 min. busstur langs Peer Gynt vegen) der vi fikk se årets oppsetting av teaterstykket «Peer Gynt» av Henrik Ibsen. Dette foregikk på amfi og frilufts-scenen ved Gålåvannet.
Nytt av året var en helt ny scenekonstruksjon utviklet av det berømte norske arkitektfirmaet «Snøhetta».
Med ca. 2000 tilskuere og et fantastisk fint vær ble den ca. 3,5 timers lange forestillingen (inkl. 30 min. pause) en stor opplevelse.

 

Utsikt fra amfi mot scenen ved Gålåvannet

 

Etter forestillingen var det retur med bussen langs samme vei vi kom, men nå på mørke natten langs smale skogsveier. En opplevelse i seg selv. Heldigvis hadde vi en flink sjåfør.
Vel tilbake til hotellet ca. kl. 0030 fikk vi servert nattmat (suppe og brød) før det var tid for sengen.

Neste dag var det tid for utflukt etter frokost. Vi besøkte hjemmet til Bjørnstjerne Bjørnson på Aulestad og Maihaugen i Lillehammer.

 

Skrivestuen til Bjørnstjerne Bjørnson

 

Etter utflukten var det retur til hotellet med middag, og «drinker og dans efterpå» i baren for dem som ønsket det.

Siste dag var det avreise tilbake til Bergen. Vi kjørte via Lom (med benstrekk der), Bøverdalen og over Sognefjellet til Hafslo der vi fikk lunsj på Eikum Hotel.

 

Stavkirken i Lom

 

Siste strekk var via Lærdal, Flåm, Gudvangen og Voss til Bergen, der vi ankom ca. kl. 1900.

 


 

TAKK FOR TUREN!

Til telepensjonistenes reisekomite

Takk for utmerket opplegg og gjennomføring av telepensjonistenes tur til Peer Gyntspelet på Gålå. Mye og god planlegging ligger bak et slikt opplegg. Hele turen ble vellykket – med strålende sommervær alle dagene, først da vi passerte grensen mot Hordaland på hjemvegen kom regnværet.

Tide stilte med utmerket reiseleder og trygg sjåfør, gode hoteller, spennende forestilling på scene under vann (designet av Snøhetta) – der skuespillerne vasset i vann under hele forestillingen på tre timer! Interessant besøk på Bjørnsons Aulestad der mange virkelig oppdaget hvor stor Bjørnson var i sin samtid, og ikke minst lærte hvordan blåbærpannekaker kan serveres. Hørte bare godord fra mine medreisende, virket som alle trivdes med opplegget og hverandre disse dagene.

Ønsker dere lykke til i arbeidet med planlegging av nye turer. Håper medlemmene også støtter dere ved å melde seg på turene, slik at de kan fortsette i mange år framover.

Hilsen Kari Andreassen