Medlemstur til Tønsviking Middelaldertun

Høstens aktiviteter startetm med tur til Tønsviking Middelaldertun

33 smedlemmer hadde funnet vegen til Tønsvika for å ta den ca. 2 km turen opp til Middelaldertunet. Da alle var kommet opp fikk vi servert en velkomstoddy. Etter å ha funnet plass rundt bålet kom Arvid Andreassen og ønsket oss velkommen . Han fortalte historien bak etableringen av Middelaldertunet hvor hans bestemors drøm i  dag er blitt til et Middelaldertun bygget på gamle tradisjoner, og en historie som går 10-12.000 år tilbake i tid. Middelaldertunet består av fem bygninger, en stor uteplass med bål og store utendørsarealer omkranset av naturen i Tønsvikdalen.

Deltakerne samlet rund bålet

Klart for servering

Arvid Andreassen forteller historien om stedet

Vel inne i hovedbygningen fikk vi servert kyllinggrryte i karrisaus med ris. Kaffe og sjokalde kom også på bordet. Vi fikk også høre mer detaljer om byggeskikk og matrialvalg. Alt av tømmer er tatt ut i området og bearbeidet for hånd. Stedet har overnatting og alle rettigheter for selskapsarrangementer. Etter serveringen var det ut på tunet for aktivitet med bil og bue skyting samt øksekast.

 

Hilde Gunn fikk alle tre pilene i blinken

Eivind viser stolt «2 tommel opp» for to av tre økser i blinken

Yngve gjør seg klar til kast

Etter endt aktivitet takket vi for oss og begynte på turen ned til Tønsvik. Tilbakemeldingen fra medlemmene var meget bra og alle  hadde vært en fin tur med nye opplevelser.