Dagstur til Kongsberg, Rjukan og Gaustadblikk

Dagstur til Kongsberg, Rjukan og Gaustadblikk

Lørdag 15. september dro Telepensjonistene ut på busstur igjen. Denne gangen var det i retning Kongsberg, Tinn og Rjukan. Her følger en reiseskildring fra Liv Norgren.

14 opplagte telepensjonister steg ombord i bussen kl. 0830 i strålende høstvær med sol og 8 °C. Ombord var Nils (vert) som fortalte litt historie om steder vi kjørte gjennom. Først var Drammen, så gjennom landskap frem til Langbru gjestegård nær Kongsberg, hvor det ble en stopp for kaffe og rundstykker.

Ferden gikk videre til Rjukan over Bolkesjø, Gransherad langs Tinnsjøen til Mæl, et historisk punkt under tungtvannssabotasjen. På Rjukan ble det en lengre stopp, slik at vi fikk besiktige byen. Byen er jo kjent for høye fjell rundt, og mørkt i vintermånedene (oktober til mars). Derfor har de montert et speil på toppen av fjellet som gir sollys ned til byens beboere.

Ferden gikk videre oppover til fjellet med utsikt til Gaustatoppen som er 1883 m.o.h. Gaustablikk hotell var neste stopp hvor vi inntok en lunsjbuffet.

Videre derfra over fjellet med høyeste punkt 1276 m.o.h., Flisetjønnskaret, hvor høstfarger var begynt å synes. Så ned mot Tuddal videre til Heddal hvor Norges eldste stavkirke står, datert ca år 1270. Videre til Notodden, Meheia, Drammen og tilbake til Oslo.