Evert Taube på medlemsmøtet 25. oktober

Evert Taube på medlemsmøtet 25. oktober

24 medlemmer møtte opp til medlemsmøtet 25. oktober. Her fikk vi oppleve kjente og kjære viser av Evert Taube, framført av "trubaduren" Bengt Ole Nordstrøm.

Leif åpnet møtet og ønsket alle velkommen.
Bjørg refererte fra siste medlemsmøte 27.09.2022, dette ble godkjent uten merknader.

Under foreningssaker og skriv nevnte Leif at forbundet vil gå med underskudd på anslagsvis 300.000 kroner i år, og at Telenor vil redusere støtten til pensjonistene med 100.000 kroner. Dette fører til at det blir mindre tilskudd til lokalforeningene. For vår egen del er økonomien under kontroll, til tross for at både «Treffen», Medlemsmøtene og Julemøtet går med underskudd. Oslo-foreningen fører aktivt regnskapet i regnskapsmodulen i StyreWeb, og kassereren har dermed god oversikt over økonomien.

Leif informerte om Julemøtet som er planlagt til 29. november her på «Fryser’n». Dette er samtidig et jubileumsmøte i og med at foreningen vår fyller 65 år i år. Denne gangen blir det servert juletapas, samt aperitif, vin, øl og akevit – og kaffe og kake. Interesserte kan melde seg på her i dag, eller senere på telefon eller e-post til Bjørg Klyve (se info annet sted på hjemmesidene og i Melding nr 4 / 2022.

Under Eventuelt var det ingen ting å meddele denne gang.

«Trubaduren» i aksjon

Til underholdning fikk vi stifte bekjentskap med Bengt Ole Nordstrøm som med sang og gitar framførte evigunge viser av den svenske visedikteren Evert Taube. Sangeren hadde med egne sanghefter som ble delt ut, slik at alle kunne synge med på kjente viser som «Brevet från Lillan», «Calle Schewens vals», «Flickan i Havanna», «Fritiof och Carmencita», «Rosa på bal», «Så länge skutan kan gå», «Så skimrande var aldrig havet», «Änglamark» og mange flere. Kjempefin underholdning!

Etterpå ble det servert Indisk Tandori med ris og salat fra Gunnar Ruud Catering. Det ble opplyst på forhånd at retten ikke ville være sterkt krydret, men det var nok mange som var litt spent på dette. Men selv de mest krydderfølsomme blant oss måtte innrømme at det smakte utrolig bra – akkurat passe krydret. Og så var det kaffe og kaker etterpå.

Til slutt ble det loddsalg hvor det ble solgt hele 3 loddbøker á 100 lodd á 5 kroner loddet. Så da kan de som er god i hoderegning selv regne ut hvor mye ekstra inntekter dette ga til foreningskassen.

Leif avsluttet møtet og nevnte at neste medlemsmøte blir Julemøtet 29. november. Men før dette blir det «Treffen» 8. november, da blir det servert Smørbrød m/roastbiff og hjemmelaget potetsalat.
Leif takket arrangementskomitéen og ønsket alle vel hjem.