Julemarked på Oset november 2016

Julemarked på Oset november 2016

Telepensjonistene i Oslo har vært på sin årlige juletur til Oset Høyfjellshotell. Her følger reisebeskrivelse i ord og bilder fra Liv Norgren.

Telepensjonistenes forening Oslo
Dagbok fra Julemarked på Oset Høyfjellshotell
21. – 23. november 2016
Reisebeskrivelse og foto: Liv Norgren

OSL-Tur_161121_Oset_01Dag 1
Bussen fra Th. Lien ankom kl 0830 for avreise til Golsfjellet. Bussen var nesten fullastet ved avgang. En person ble plukket opp i Sandvika, og så gikk ferden videre gjennom Valdres. Første stopp Valdresporten for litt mat og kaffe. Ved ankomst her åpenbarte vintereventyret seg. Snøkledde trær og solen som skinte over landskapet.
Vi kom frem til lunsj som var grøt med mandel, eller suppelapskaus. Etter lunsj gikk noen av oss tur ut i det flotte vinterværet, -6 grader og deilig forfriskende luft. Treretters middag ble servert kl 1830: tomatsuppe med egg, torsk med grønnsaker og potetmos, og sjokolademousse til dessert. En liten hyggestund med dans og musikk før vi gikk til ro.

Dag 2
Frokost 0830. Idag snør det og -2 grader. I gildehallen er det idag julemarked med masse fine produkter fra lokale tilbydere, og så kunne man også få kjøpt nystekt svele, kaffe og gløgg med nogo attåt. Snøværet ga seg, og før lunsj var det noen av oss som tok en sparktur. Det var gøy. Lunsj kl 1300, og etterpå var det juletrefest kl 1530 med gang rundt juletre og loddsalg. Inntekt av salget skulle doneres kreftsaken.
Julekoldtbordet ble inntatt kl 1900 som var en fantastisk orgie av forskjellig julemat: rakfisk, lammerull, sylte, medisterkaker og mye mye mer. Om kvelden var det dans til hyggelig levende musikk.

Dag 3
Frokost, så hjemreise kl 1030. Idag gikk ferden gjennom Hallingdal og snødekt landskap. Vi fikk en liten stopp i Flå for benstrekk, kaffe og vaffel. Bussen ankom Oslo 1445.