Referat fra medlemsmøte 26.04.2018

Referat fra medlemsmøte 26.04.2018

Medlemsmøte på Norsk Tipping Hamar 26. april 2018

Vi var 24 medlemmer som var samlet på Tippinga denne kvelden.

Her ble vi mottatt av Anne Helseth, ei dyktig ung dame som viste oss rundt i en historisk fortelling om Norsk Tipping sin utvikling.

De utvikler, drifter og selger pengespill
Staten er eiere
Politikerne bestemmer hva overskuddet skal brukes til
Ca 410 ansatte
Ca 2 millioner kunder
Vært på Hamar siden 1975.

Første spilleomgang var den 13. mars 1948.
Mye har skjedd siden da. Spilltilbudene har blitt enorme etter hvert og gevinstene er store.

Fotballtippinga har avtatt sakte men sikkert.
Lotto er den ubestridte eneren. Trekningen foretas av selskapet Fabelaktiv i Hamar.
Kulene blir varsom behandlet og kun berørt med hansker på hendene og veies jevnlig.
Å få en telefonoppringning fra 62560000 er en ønskedrøm for de fleste.

Det var tittevinduer fra tidsepokene som viste Tippinga sin topp-premie og gjennomsnittsprisene på hus, inntekter og bil.

Vi fikk se video fra Drømmetanken.
Dette sier Norsk Tipping: «Drømmetanken har levert vinnerøyeblikk innenfor idrett, kultur og humanitære organisasjoner siden januar 2015. Det har vi mulighet til å gjøre fordi overskuddet fra alle våre spill går tilbake til nettopp idrett, kultur og humanitære organisasjoner i Norge.
Aktører som årlig mottar spillemidler og sponsormidler fra Norsk Tipping fyller stadig tanken vår opp med nye drømmeopplevelser.»

Info om grasrotandelen fikk vi også. Her kan lag og foreninger dra nytte av spillemidlene, også vår egen pensjonistforening er med der med navnet «Telepensjonistenes forening Hamar». Jeg har knyttet meg til denne og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Dette sier Norsk Tipping: «Siden Norsk Tipping ble etablert har hele overskuddet gått til samfunnsnyttige formål. Grasrotandelen gir deg som spiller mulighet til å være med å bestemme hva noe av overskuddet skal gå til. Du kan nå velge hvilket lag eller forening som får syv prosent av din spillerinnsats. Det vil si at dersom du spiller Lotto for hundre kroner, går syv kroner til din grasrotmottaker. Og best av alt; din innsats, premie eller vinnersjanse vil ikke reduseres!»

Noe spennende er også på gang!
På en skjerm utenfor et rom der en rød knapp var plassert i en glassmonter, var det en nedtelling på gang.
Noe skal skje, beregnet fra da bildet ble tatt, om 133 dager, 15 timer, 38 minutter og 12 sekunder, men hva?
Det er det visst «ingen» som vet.

Vi ble også fortalt at den siste fredagen i måneden var det millionær-lunsj, kaffe og bløtkake i kantina for månedens nye millionærer.
Dette skulle skje neste dag og vi ble vist inn i det flotte nybygget og den luksuriøse kantina og beskuet oppdekningen til den forestående millionær-lunsjen.

Etter omvisningen var vi samlet i auditoriet og fikk enda mer info fra Anne før vi ble servert kaffe og kringle og overlatt til oss selv.
Leder Eivind informerte om sommersamlingen på Prøysenhuset den 7. juni og håper mange vil bli med dit. Lillehammer er også invitert med.

Loddsalg ble det som vanlig og mange heldige vinnere denne gangen også.

En hyggelig og informativ kveld på Norsk Tipping!