Sommertur Åland

Sommertur Åland

Midtsommerfeiring

SOMMERTUREN 2015

Mandag 15.juni startet vi bussreise fra Jernbanestasjonen i regn, med retning via Røros til Rättvik i Sverige. Etter en kafferast med hjemmebakts, møtte vi sola, og det var nydelig vær da vi ankom hotellet. Det lå aldeles nydelig til, og med flotte rom og en treretters middag, var det fornøyde telepensjonister som gikk til sengs.

Etappen neste dag var kort, så vi stanset flere ganger underveis, før vi ankom Stockholm. Vår sjåfør Kolbjørn Ramsø var godt kjent, og hadde snarveiene klar i rushtrafikken. Litt tid på egenhånd før felles middag. Neste dag var det sigt-seeing med guiden Rune Lemon, og han kunne sitt fag, og imponerte oss med sin kunnskap. Midt på dagen var det fritid som ble benyttet alt etter hvor spreke vi var, og litt mat.

Abba museet var neste post, og her gikk alle rundt hver for seg og så og prøvde det de ønsket.

 

IMAG0637

Besøk på ABBA museet. Gerd som Agneta Feltskog.

 

Felles middag og tidlig kveld, da det ikke var noen plass vi kunne være utenom en støyende bar med høy musikk og masse folk. Hotellet kunne ikke tilby noe annet sted, uten at vi måtte betale for det, så det var jo litt nedtur. Så kom torsdagen med formiddagen til fri disposisjon. Med handlegater i gåavstand, fikk vi brukt litt penger og det ble en del poser som var med bussen videre. De sprekeste tok også turen til Gamlebyen. Vi hadde «middagsbuffe» ved avgangen på båten som seilte klokka 16.00, og her ble vi imponert. Det utvalget, med alt en kunne tenke seg, åpne kraner på hvitvin, rødvin og øl, og et kake og dessertbord det sto respekt av. Her satt vi lenge. De som ikke var mette her, kunne takke seg selv. Gode og mette, var det besøk i butikken ombord. Og posene ble mange og tunge. Fremme i Mariehavn, lå hotellet nært ferjehavnen, og det var godt å finne senga. Neste dag var det guiding med en flott dame som het Gunn, og hun kunne også sine ting. Vi kjørte omkring, og endte opp med å spise fiskesuppe til lunch.

IMAG0632

Vi koser oss med et nytt måltid.

 

Åland består av utrolig mange øyer, men der er fine veier og broer, og stedet egner seg særlig for turister som bruker sykkel. Middag skulle vi ha på egen hånd, men dette ble litt problematisk. De feirer nemlig midtsommeren fredag før den 23.juni, og dermed er alt stengt fredag ettermiddag, lørdag og søndag. Så Åland fikk ikke noen glede av bank-kortene våre. Hotellet stilte med spagetti på kort varsel, og glad var vi. Alle hadde lyst til å se feiringen av St.Hans, og i pøsregn møtte vi opp og fikk se forstillingen. Det var masse folk, og musikk og sang så denne begivenheten var det gøy å få med.

På Åland var det ikke blomster, på stanga, men lange remser i mange farger. Lørdag tok Gunn oss på nok en rundtur, som endte ved en firmasta bark (jernskute) Pommern, som hadde trafikkert hvetehandel. Den gikk i ballast med sand til Australia, der de lastet hvete for retur. På havna her var det ute servering på noen små kroer, hvor vi ble sittende i sola og kose oss. Tilbake til hotellet for pakking og middag.

Avreisen neste dag startet grytidlig, og vi hadde frokostbuffe ombord. Denne gang med ferje til Kappelskjær. Turen der var over på to og en halv time, og så ventet en lang…. tur hjem via Sundsvall. Vi stoppet hver andre eller tredje time, men det er klart at denne turen gjør vi ikke om igjen. Vi hadde middagsbuffe i Østersund, og i Meråker var kjøretiden til Kolbjørn oppbrukt, så der kom det ny sjåfør. Fin tur, med positive reisende, og jeg vil si takk til der alle for hyggelig samvær.

God sommer !!!!

Gerd Emerson Grande