Summetonen

Gleden ved å være sammen også utenfor arbeidstiden, og å lære hverandre å kjenne som mennesker, og ikke bare som funksjoner i «Verket"....

 

Initiativtaker og dirigent                Ole Tvenning
Håkon Gjerløw

Sang og musikkgruppa Summetonen ble etablert 1979.
Initiativtakerne var herrene Ole Olai Tvenning og Håkon Gjerløw.

Før oppstarten ble det foretatt en rundspørring for å kartlegge om det var interesse for å kose seg med sang og musikk. Resultatet var overveldende, idet hele 38 personer sa seg interessert i å være med.
Konstituerende møte ble avholdt på Telepost-messa i Havnegata 9, 18. januar 1979.
Det første styret ble valgt:  Håkon Gjerløw, Ingrid Nilsen (Wahl) ,Hans Breimo, Barbro Johansen og Ole Tvenning

 

Gruppa fikk tidlig sin kjenningsmelodi «Summetonen» som ble tekstsatt av Borghild (Putti) Hansen. Den ble fremført ved en hver anledning. Det være seg på telefester, julebord og andre opptredener. Egen musikkgruppe ble det også etterhvert. Harald Larsen, gift med Turid Larsen som jobbet på «automaten», var primus motor.

Klipp fra Per Arne Trondsens tale ved Summetonens 5 års jubileum:
Gleden ved å være sammen også utenfor arbeidstiden, og å lære hverandre å kjenne som mennesker, og ikke bare som funksjoner i «Verket», har vært en ikke uvesentlig del av Summetonens funksjon. Sang og spill har likevel vært hovedmålet, og etterhvert som vi har fått rutine har også kvaliteten steget (såpass har vi lov til å skryte av oss selv på en jubileumsfest!!).»

Ledere opp igjennom årene vært: Håkon Gjerløw, Harald Gotaas, Målfrid Solstad og Eva Stemland.

Bildeserie
(klikk for større bilder)