Tur til Kistefos og Hadeland

Tur til Kistefos og Hadeland

04. mai 2022

Tur til Kistefos og Hadeland Glassverk 4 mai 2022

Endelig for første gang siden pandemien – var det duket for tur.  Det var 30 glade medlemmer som møtte opp for å ta bussen. Ved Porsgrunn, Skien og Siljan var det påstigning, og jammen fikk vi oss en liten ekstra sightseeing i Grenlandsområdet også.

På bussen var det quiz og sang.  Selv om vi nok må være enige om at sangkor skal vi nok ikke starte.  Stemningen var god – det var hyggelig å treffes igjen.

Vi ankom Kistefos ca 13.30 og etter å ha spist, fikk vi en guidet tur.  Det var et flott sted – egentlig et tresliperi fra 1839, som nå inneholdt museum i den gamle fabrikken, i tillegg til skulpturpark, arkitektur – ved den berømte broen the Twist, og samtidskunst.  Kistefos ligger i naturskjønne omgivelser, og var virkelig som det reklameres med: et møte mellom kunst, natur og mennesker.  Kan anbefales.

Videre gikk turen til Hadeland Glassverk.  Vår guide fortalte litt om historien til Hadeland Glassverk, og om arbeidsprosessene ved framstillingen av glass – og spesifikt rundt «Finn».  Hvordan hvert enkelt glass munnblåses og hvor mange som er med i prosessen.  Imponerende med slikt handverk i dagens samfunn.  Hadeland Glassverk er fra 1762 og fremdeles i dag er det glassblåsere som gjør jobben her.

Vi avsluttet vårt besøk med middag på glassverket, elgkarbonader og dessert og kaffe.

Bussturen hjemover gikk via Eikeren med idyllisk natur.  På hjemturen var det rebuser og premiering.  Lisbeth takket for turen og en spesiell takk til Ove og Ingar, som er turkomiteen vår og hadde gjort en svært god jobb.  Vi håper de vil fortsette lenge med å gi oss nye fine turopplevelser.

Vi var tilbake rundt 20.30 tiden. Takk til alle som var med og god sommer til alle våre medlemmer.

Sekretær

Bente Sundbakken